Hirdetés

Egy rajongó máris túlszárnyalta a hivatalos mini NES-t

|

A 3D-s nyomtatással készült mini NES a hivatalos változattal ellentétben miniatűr kazetták behelyezésével is elindítja nekünk a kívánt játékot, ráadásul még a netre is csatlakoztathatjuk.

Hirdetés

Bár a Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System bejelentésétől rengeteg rajongó került nosztalgikus hangulatba, néhány régi funkció hiánya azért kisebb csalódást okozott. Egy gamer viszont egy saját projekt keretein belül a kazettás játékválasztást is megoldotta.

Daftmike még a hivatalos mini konzol bejelentése előtt vágott bele a saját masinája építésébe, ami még a Nintendo saját kiadásának leleplezése után is lenyűgöző.

A gép lelkét egy Raspberry Pi adja, amire előre feltöltött több működő emulátort és játékot, majd kisebb átalakításokat is végzett rajta, például az USB-csatlakozókon is módosítania kellett. Az egész köré saját régi NES konzolja alapján tervezett meg és készített el 3D-s nyomtatással egy egyedi gépházat.

Amellett, hogy a ház helyet ad rengeteg modern csatlakozónak, minden oldalról kifejezetten hasonlít a Nintendo Entertainment System külsejére, sőt, még egy működő kazettás egység is helyet kapott benne. 

Ehhez még méretarányos (az eredetinél nagyjából 60 százalékkal kisebb) kazettákat is nyomtatott, amik bár működőképesek, nem feltétlenül szükségesek. A játékok ugyanis már a gépen vannak, a kazetták csupán egy NFC-olvasó segítségével utasítást adnak az emulátornak, melyik játékot indítsa el.

A gépet ráadásul az eredetihez nagyon hasonlóan működő Power és Reset gombokkal működtethetjük, ami szintén rátesz egy lapáttal a retro érzésre. A hivatalos mini NES-sel ellentétben Mike a kontrollert is arányosan lekicsinyítette, ami így persze egy fokkal nehezebben használható, de zseniálisan néz ki.

A fenti videón mindezt működés közben is megnézhetitek, amit mindenképp ajánlok, ha pedig a projekt technikai részletei is érdekelnek, itt találjátok a mini NES elkészítésének krónikáját Mike elmondásában. Nektek hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)