Hirdetés

Ha csak egy kütyüt veszel idén karácsonykor, ez legyen az!

|

Otthonosan mozogsz a virtuális valóság játékokban? Tudtad, hogy ilyen, minden képzeletet felülmúló tartalmakat már te is könnyedén előállíthatsz?

Hirdetés

A Samsung idén februárban az elsők között dobta piacra a Gear 360 kamerát, amellyel 4K felbontású videókat és 30 megapixeles fotókat rögzíthetsz 360 fokban. Segítségével könnyedén készíthetsz különleges tartalmakat, ehhez pedig nem kell mást tenned, mint követni az alábbi instrukciókat.

Rögzítsd!

A Samsung Gear 360 dupla halszemoptikás kamerájának mindkét objektívje függőlegesen és vízszintesen is 180 fokban képes képet rögzíteni, így tökéletes 360 fokos látószöget biztosít, miközben 180 fokos panorámafotók készítésére is alkalmas. 

A kamera saját kis állvánnyal rendelkezik, amely sima felületre helyezve megkönnyíti a felvételkészítést. Ha olyan helyszínen szeretnéd használni az eszközt, ahol nem áll rendelkezésre megfelelő felület, semmi gond: a Gear 360 a magasabb fényképezőgép állványokkal is kompatibilis. Az állvány kiválasztásánál csak arra kell csak ügyelni, hogy ne legyen túl széles a talpa, és ne legyenek kilógó tartozékai, hiszen a 360 fokos kamera előtt semmi nem marad rejtve.

A Gear 360-at méretének és kompakt dizájnjának köszönhetően bárhová magaddal viheted, por- és cseppálló, így a tereptől sem retten vissza. A nagy fényerejű, F2.0 objektívnek köszönhetően még gyenge fényviszonyok között is tökéletes felvételeket készíthetsz. Arra viszont mindenképpen figyelj, hogy a kamera mindkét oldala egyformán legyen megvilágítva! Mivel a végső felvétel két, 180 fokos kameraképből tevődik össze, akkor kapsz igazán lenyűgöző fotókat és a videókat, ha nem látszik éles különbség a két felvétel összeillesztésénél.

Oszd meg!

A Gear 360 Blutooth-on keresztül csatlakoztatható a Samsung Galaxy S6, S6 edge, S7, S7 edge okostelefonokhoz, így már a felvétel készítésekor ellenőrizheted a képeket és a videókat, sőt, azonnal meg is oszthatod azokat a közösségi oldalaidon. A YouTube volt az első, amely lehetővé tette az ilyen típusú videók feltöltését, és idén júniusban csatlakozott hozzá a Facebook is. A videók megosztásánál érdemes észben tartani, hogy ezek a felületek más-más módon kezelik a feltöltött tartalmakat. A YouTube-on romlik a kép minősége, így az oda feltöltött tartalmaink rosszabb minőségben jelennek meg, mint az eredeti verzió. A Facebookra feltöltött videók esetében viszont ilyen minőségromlás már nem tapasztalható.

A 360 fokos felvételeidet már nem csak az ismerőseiddel, hanem az egész világgal megoszthatod, hiszen a Gear 360 applikációval közvetlenül csatlakozhatsz a Google Street View-hoz, és feltöltheted az adott helyszínről készített fotódat. Így nem csak milliók fogják látni a képeidet, de segíthetsz is másoknak, hogy könnyebben felfedezzék a világot.

Éld át újra!

A 360 fokos felvételek a Samsung Gear VR szemüvegén érvényesülnek a legtökéletesebben. A Gear VR-ral időn és téren át utazhatsz, és új világokat fedezhetsz fel anélkül, hogy felállnál a fotelből. A széles látómező és a fénybeszűrődés kiküszöbölésének köszönhetően a képek élethűek, magukkal ragadnak, sőt, szinte beszippantanak. 

Használd ki a lenyűgöző technológiában rejlő lehetőségeket, és hozd össze a családot is! Mindenkinek vannak távol élő rokonai, barátai, akik nem tudnak jelen lenni a karácsonyi családi összejöveteleken. A Gear 360 technológiája áthidalja a távolságot: csak meg kell osztanod a kamerával készült felvételeket a szeretteiddel. Így, ha élőben nem is, a virtuális valóságban együtt ünnepelhet a család.

Advertisement

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)