Hirdetés

Ha láttok egy mini-Sega Mega Drive konzolt, ne dőljetek be

|

A Sega Mega Drive Classic a TV-re csatlakoztatva segít elmerülni a nosztalgiában, míg kistestvérével akár a villamoson is játszhatunk néhány klasszikussal. Kár, hogy a masina nem az, aminek be szeretnék állítani.

Hirdetés

Másfél hete jelentette be a Nintendo a harminc beépített játékkal érkező Mini NES-t, és most a Sega is egy hasonló lépést tett a nosztalgiára vágyók éhségének csillapítására - legalábbis ettől hangos most az internet. Az igazság viszont az, hogy a több mint 80 játékot ígérő Sega Mega Drive Classic Game Console és annak hordozható verziója, a Sega Mega Drive Ultimate Retro Games Handheld nem újkeletű darab, és nem is a Sega adja ki.

A kínai AtGames Sega-márkájú Mega Drive Classic terméke ugyanis csak egy silány emulációs doboz, ami már ráadásul évek óta a piacon van, egészen pontosan 2012 óta. Annak, hogy most ismételten felkapták a hírét csak egyetlen, de annál világosabb oka van: a Nintendo mini masinájának hype-ját szeretnék meglovagolni vele, nagyban építve a játékosok nosztalgiavágyára. Íme a 2012-es változat dobozképe: 

A készülék valójában nem is tartalmaz valódi Sega Genesis belső hardvert és ami benne van, abban sincs köszönet. Az eredeti játékok szerelmeseitől rengeteg negatív véleményt lehet olvasni róla, akik többek között az irányításra és a torz hangra is panaszkodnak. Az elmúlt évek során már számos változatban felbukkant, októberben például a Sonic the Hedgehog 25. évfordulója alkalmából terveznek neki egy átdolgozást, ami valahogy így fog kinézni: 

Hiába ígérnek 80 játékot hozzá, az alábbi képen láthatjátok, hogy ezek valójában nem is Sega Genesis vagy Mega Drive címek, hanem döntő többségben third-party programokról van szó, tehát az imitátor ezen a területen sem teljesíti azt, amit a gyártó hangoztat: 

Röviden összefoglalva az elhangzottakat: nem, a Sega nem rukkolt elő a Nintendo példáját követve egy mini-Mega Drive masinával. Amint ezt megteszik, azonnal szólni fogunk róla, addig is nagyon vigyázzatok vele, hogy milyen retro konzolokat vásároltok meg, még akkor is, ha első ránézésre hitelesnek tűnik a portéka. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)