Hirdetés

Ezzel az emulátorral PC-n is lejátszhatod a SNES kazikat

|

Egy mérnök áldozatos munkájának hála már egy PC is elég ahhoz, hogy az eredeti SNES kazettáinkat lejátszuk. Mutatjuk a trükköt.

Hirdetés

Egyre népszerűbb a retro, amit mi sem példáz jobban, minthogy folyamatosan érkeznek '80-as, '90-es évek népszerű konzoljainak újrakiadásai. De immár nincs szükség konzolra ahhoz, hogy lejátszuk a SNES kazettáinkat, hála Andrew Milkovich munkájának.

A Github közösség egyik aktív tagja nemrég fejezte be azt az emulátort, ami képes arra, hogy PC-n is játszhatóvá tegye az eredeti játékokat- a "snes-rd" megalkotásához egy Teensy++ 2.0-t használt, ami egy USB-vel csatlakozik a géphez. A fejlesztői eszközt egy kicsit át kellett alakítani, hogy a tűk passzoljanak a SNES kazikhoz, Andrew azonban nemcsak ezt oldotta meg, hanem a kontrollerhez is készített egy USB-s adaptert.

Maga az eszköz nem eladó, de a projekt Github oldalán találtok hozzá instrukciókat, ha ti magatok is készítenétek hasonlót. Hamarosan egy teljes tervrajz is érkezik, ami jelentősen megkönnyíti majd a munkánkat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)