Hirdetés

Vezeték nélküli billentyűzetek millióit hackelhetik naponta

|

A Bastille kutatói szerint egy új program, a KeySniffer alkalmazásával rögzíteni lehet bizonyos wireless billentyűzetek beviteleit - érdemes odafigyelni, milyen típust akarunk használni ezután.

Hirdetés

A kutatást végzők szerint a KeySniffer a rádiófrekvenciát alkalmazó klaviatúrákra tud ráállni, így a hacker számítógépén megjelenik az, amit az áldozat éppen ír. A program ezeket a rádiós billentyűzeteket be tudja mérni egy pár ezer forintos adóvevő segítségével - mindezt több száz méteres körön belül. Megelőzni a támadást a legegyszerűbben úgy lehet, ha Bluetooth-alapú (vagy vezetékes) billentyűzetet használunk, mert azokat a program nem tudja bemérni.

Nem ez az első támadás egyébként, ami a rádióvevős klaviatúrákra irányul. Tavaly az úgynevezett KeySweeper nemcsak a billentyűzetet, hanem az olcsóbb vezeték nélküli egereket is tudta támadni. A Bastille kutatói pedig jelenleg is azon dolgoznak, hogy az ilyen programokat megismerjék, és igyekezzenek a támadható felületek számát redukálni. A KeySniffer jelen állás szerint az Anker, EagleTec, GE, HP, Insignia, Kensington, Radio Shack és Toshiba rádióvezérelt billentyűzeteit tudja feltörni.

Ti mennyire figyeltek a számítógépes biztonságotokra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)