Hirdetés

10 közelgő indie játék, ami nagy siker lehet

|

Erős évet fogunk zárni a játékmegjelenések terén, viszont a legnépszerűbb AAA címek mellett érdemes foglalkozni a kisebb stúdiók potenciális remekműveivel is.

Hirdetés

Nagyon komoly felhozatalra számítunk még idén, hiszen többek között olyan játékok megjelenését várjuk, mint a Call of Duty: Modern Warfare II és a Warzone 2.0, a God of War Ragnarök, a The Dark Pictures Anthology legújabb része, a The Devil in Me, illetve az egyedi horrorélménnyel kecsegtető Scorn. Azonban ne feledkezzünk meg a kisebb stúdiókról, amelyek nem dolgoznak akkora büdzsével, mint a legnagyobbak, viszont emlékezetes játékokkal örvendeztetik meg a rajongókat.

Ennek apropóján összegyűjtöttünk 10 olyan indie játékot, amik várhatóan még 2022-ben fognak megjelenni, és bennük lehet az a plusz, amiért hatalmas sikert arathatnak, akár a kitörve az AAA címek árnyékából. A lista nyilván a teljesség igénye nélkül, szubjektíven készült, tehát a kommentek között itt a lehetőség, hogy ti is ajánljatok olyan címeket, amelyek szerintetek figyelmet érdemelnek a nagy játékok árnyékában rejtőzve.

Hirdetés

Goat Simulator 3

Kezdjük a listát egy igazán egyedülálló játék folytatásával, aminek az első epizódja 2014 bolondok napján debütált. A Goat Simulator egy furcsa ötletre és az abszurd humorra épült, a közösségi médiának és a streamereknek, videósoknak köszönhetően gyakorlatilag kultjátékká vált. A Goat Simulator 3-ban már akár négyen is szórakozhatunk kecskéket irányítva San Angora szigetén, és igen, a Coffee Stain direkt hármas számmal látta el a második részt. Rengeteg új lehetőségre, különböző kecskékre számíthatunk, és az első Goat Simulator sikerét meglovagolva könnyen népszerűvé válhat.

Oxenfree II: Lost Signals

A Night School Studio 2016-ban adta ki első játékát, ami rögtön az indie rajongók egyik kedvencévé vált. A misztikus és horror témákkal átszőtt kalandjáték alapján nemcsak egy tévésorozat, hanem egy folytatás is fog készülni, amely kiadásáért már a Netflix felel. A Lost Signals öt évvel az első rész eseményei után játszódik, Riley visszatér Camena városába, hogy nyomozzon a furcsa rádiójelek után. Az 1980-as évek horrorjai és a coming of age filmek által is inspirált játék megjelenése 2023-ra csúszott, viszont addig is az egyik leginkább várt indie játék marad, és bízunk benne, hogy újabb kiváló történetet élhetünk majd át.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


The Chant

A félelmetes sztoriknál és a klasszikus horror hangulatnál maradva említést érdemel a Brass Token külső nézetes kalandja, a The Chant, amelyben egy különleges sziget vár felfedezésre. Erős, egyedi hangulatvételű történetre számíthatunk, miközben főhősünkkel a túlélésért kell küzdenünk spirituális fegyverekkel és képességekkel. A borzongás az eddig látottak alapján garantált.

SIGNALIS

A rose-engine játékában disztópikus, alternatív világot ismerhetünk meg, és a célunk, hogy az emberiség egyik legsötétebb titkát tárjuk fel. A SIGNALIS főszereplője Elster, akivel nemcsak a szörnyeket kell irtanunk, hanem fejtörők megoldására és gyűjtögetésre is szükségünk lesz. A túlélőhorrorban fontos szerepe lesz az álmoknak, az emlékeknek és a vízióknak, komoly és mély történetre számíthatunk. A SIGNALIS már több éve készül, 2018 már két szakmai elismerést is kapott.

Tchia

A súlyosabb és sötétebb témák után igazi vidám gyöngyszem a Tchia, amiben egy látványos és színes trópusi területet, a valódi New Caledonia alapján modellezett félszigetet fedezhetünk fel kedvünkre. Az Awaceb alkotásában a nyílt játékmeneté a főszerep, és hajón, úszva, repülve, siklóernyőzve is bejárhatjuk a világot. Sőt, az úgynevezett Soul Jumping lehetőségének köszönhetően főszereplőnk lelkével átugorhatunk állatokba és élettelen tárgyakba is, hogy még több titkos helyszínt fedezzünk fel, és rengeteg egyedi fejtörőt oldjunk meg. A történetben a zene is fontos szerepet kap, így megtanulhatunk ukulelézni is.

A cikk még nem ért véget, lapozz tovább a második oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)