Hirdetés

20 éve nem kapcsolta ki a SNES konzolját, nehogy elvesszenek a mentései

|

A legbiztosabb módja annak, hogy a bekapcsoláskor is meglegyenek a mentéseid, ha sosem kapcsolod ki a konzolt.

Hirdetés

Emlékszem még a sárgakazis korszakból, hogy szinte egyetlen játékban sem lehetett menteni. És hát ilyenkor mit csinál a hétéves, amikor már legalább a második pályára elvitte a Mariót? Hát persze, úgy hagyja a konzolt éjszakára.

Cikkünk hőse is hasonló vonalon mozog, csak ő nagyban gondolkozik. A Wanikun nevű japán játékos még a '90-es években csúszott rá nagyon az Umihara Kawase nevű platformerre, a mentéseit pedig nem szerette volna elveszíteni. A Game Boy és a SNES azonban egy kis beépített akkumulátor segítségével tárolja a mentéseket, és ha ez egyszer lemerül, akkor mindennek vége.

Wanikun ezért úgy döntött, inkább sosem kapcsolja ki a konzolt. Persze az elmúlt 20 évben költözés vagy épp egy áramszünet miatt néha muszáj volt kihúzni a dugót, de a játék így is több mint 180 000 órája fut, a telep pedig nem merül. Okos.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)