Hirdetés

2017 legjobban várt PlayStation játékai

|

A PlayStation 4-et eddig még senkinek nem sikerült megfosztani a hihetetlen lendületétől és nagyon úgy tűnik, hogy ez jövőre sem fog megváltozni.

Hirdetés

Eszméletlenül erős évet tudhat maga mögött a Sony, hiszen a PlayStation 4-re a kiváló multiplatform címek mellett olyan exluzív játékok jelentek meg, mint az Uncharted 4: A Thief's End vagy pedig a The Last Guardian, ami még egy tíz éves fejlesztési idő után is képes volt meggyőzni a kritikusokat arról, hogy van még lendület a Team Ico kreatív géniuszában.

Habár az igazi nagyágyúk, mint pl. a The Last of Us Part II teljesen biztos, hogy nem fognak jövőre megjelenni, ettől még biztosak lehetünk benne, hogy a Sony platformja 2017-ben is remek választás lesz majd azok számára, akik exkluzívokban gondolkodnak.

Horizon: Zero Dawn - megjelenés: 2017. március 1.

Fejlesztő: Guerilla Games
Kiadó: Sony Interactive Entertainment
Műfaj: akció, RPG

A Guerilla Games csapatát eddig elsősorban a Killzone játékok révén ismerhettük, viszont most egy teljesen új koncepcióval próbálkoznak. Az FPS műfaj helyett ezúttal egy akciószerepjátékon dolgoznak, ami a stúdió számára eddig feltérképezetlen terület.

A játékban egy Aloy nevű hölgyet irányítunk, aki egy olyan poszt-apokaliptikus világban él, ahol állatokra hasonlító robotok járják a világot, folyamatos veszélyt jelentve a törzsekbe tömörülő emberi populációra. Elképesztően fantáziadúsnak és izgalmasnak néz ki ez az egész, és szerencsére már nem is kell olyan sokat várni a megjelenésére.

Uncharted: The Lost Legacy - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Naughty Dog
Kiadó: Sony Interactive Entertainment
Műfaj: TPS

Az Uncharted negyedik részével befejeződött Nathan Drake története, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne még néhány sztori a Naughty Dog íróinak tarsolyában, így jövőre egy sztori DLC-vel fog kibővülni a 10 évvel ezelőtt útjára indult széria.

Az Uncharted: The Lost Legacy főszereplője nem más, mint a sorozat második részében bemutatkozott Chloe Frazer, aki a titokzatos személyiségével és brit akcentusával azonnal magával ragadta a rajongókat. Alig várjuk, hogy milyen az Uncharted, ha egy másik szereplő kerül a középpontba.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Vicarious Visions
Kiadó: Activision
Műfaj: platformer

Aki játszott valaha a legelső PlayStationön, az biztosan emlékszik a Crash Bandicoot játékok valamelyikére, hiszen a platform egyik legjobb sorozata volt, ami a mai napig nagyon szórakoztató. Ha minden jól megy, akkor jövőre ismét belevehetjük magunkat Crash kalandjaiba, ezúttal már nagyfelbontásban, hiszen az Activision és a Vicarious Visions gyűjteményében a trilógia mindhárom részét megtaláljuk majd.

Nem csak egyszerű újrakiadásokról van szó, a srácok gyakorlatilag a nulláról újra felépítették mind a három játékot a modern elvárásoknak megfelelően, szóval akkor is mindenképpen érdemes belenézni, ha már jól ismeritek az eredeti sorozatot.

Detroit: Become Human - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Quantic Dream
Kiadó: Sony Interactive Entertainment
Műfaj: kalandjáték, interaktív film

A Quantic Dream korábban már többször is bizonyította, hogy remekül tudják vegyíteni a legújabb videojátékos technológiákat a kiváló történetvezetéssel és nagyon úgy tűnik, hogy a Detroid: Become Human esetében is egy izgalmas sci-fi thrillert kapunk majd a kezünkbe.

A játék alapját a csapat korábbi tech demója, a Kara adja, melynek címszereplő karaktere és az őt alakítő Valorie Curry visszatérnek majd, ezúttal játszható formában. A történet szerint Kara egy olyan életszerű android, aki megpróbál beilleszkedni az emberek közé, miután a többi androiddal ellentétben öntudatra ébred.

Nioh - megjelenés: 2017. február 9.

Fejlesztő: Team Ninja
Kiadó: Sony Interactive Entertainment, Koei Tecmo
Műfaj: akció, RPG

Ha manapság brutális nehézségű játékokról van szó, akkor gyakorlatilag mindenkinek a Dark Souls jut először eszébe, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a Team Ninja már nagyon régóta magas szinten űzi ezt a műfajt. A Ninja Gaiden játékokról elhíresült csapat most egy újabb játékon dolgozik, ami a középkori Japánba helyezi át az akciót.

A főszereplő William Adams, aki a valós történelemben a legelső nyugati származású szamuráj volt, habár ebben a játékban nem kevés fantasy elemmel tették izgalmasabbá az ő történetét.

Gran Turismo Sport - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Polyphony Digital
Kiadó: Sony Interactive Entertainment
Műfaj: autószimulátor

Természetesen a PlayStation 4-en sem maradhat el a játékipar egyik legöregebb autószimulátor sorozata, a Gran Turismo, amely eddig minden Sony platformom tiszteletét tette. A legújabb részt nem csak az új feature-ök és a lenyűgöző grafika miatt lesz majd érdemes kipróbálni, de azért is, mert ezúttal már akár a PlayStation VR szemüveg segítségével is beleélhetjük magunkat a versenyzésbe.

Gravity Rush 2 - megjelenés: 2017. január 18.

Fejlesztő: SIE Japan, Project Siren
Kiadó: Sony Interactive Entertainment
Műfaj: akció

A Gravity Rush első része anno a jobb sorsra is érdemes PlayStation Vita egyik legnagyobb meglepetése volt (és az egyik olyan cím, amiért igazán érdemes volt beszerezni a konzolt), így nem meglepő, hogy később PlayStation 4-re is megjelent, mint ahogy az sem, hogy már javában készül a folytatás.

A második részben természetesen továbbra is a gravitáció manipulálsán van a hangsúly, a történet pedig pontosan ott folytatódik, ahol az előzőnek vége lett. Addig is ha szeretnétek jobban ráhangolódni, akkor egy animében is elmerülhettek.

Knack 2 - megjelenés: 2017 második fele

Fejlesztő: SIE Japan
Kiadó: Sony Interactive Entertainment
Műfaj: platformer

Az első Knack anno a PlayStation 4 egyik launch címe volt és habár langyos fogadtatásban részesült, mégis úgy tűnik, hogy aratott az aranyos platformjáték akkora sikert, hogy elkészülhessen a folytatás. A Knack 2 remélhetőleg minden szempontból javítja majd elődje hibáit és egy olyan alkotást kapunk, amire tényleg büszke lehet a csapat.

Nier: Automata - megjelenés: 2017. március 10.

Fejlesztő: Platinum Games
Kiadó: Square Enix
Műfaj: akció, RPG

Az eredetileg még a Drakengard-sorozat spin-offja ként megjelent Nier az előző generáció egyik leginkább különcnek mondható JRPG-je volt, ami a vegyes fogadtatása ellenére is egy szűkebb, de lelkes rajongótábort tudott maga köré gyűjteni.

Szerencsére a fanok lelkesedése elég volt ahhoz, hogy készülhessen egy folytatás, melyben egy, a gépek és emberek között vívott háborúba csöppenük bele egy harci android szerepében.

Ace Combat 7 - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Project Aces
Kiadó: Bandai Namco Entertainment
Műfaj: repülőszimulátor

Az Ace Combat-sorozat eredetileg még a legelső PlayStationön indult útjára, viszont a PlayStation 2-re megjelent részekkel lett igazán sikeres. A fiktív országok vívott csatákról szóló történetekbe szőtt dráma és az epikus zenék még azok számára is érdekessé tették a sorozatot, akiket egyébként nem vonzanak a repülős játékok.

Az előző részek hátrahagyták a kitalált világot, viszont a sorozat következő része szerencsére vissza tér Strangereal politikai konfliktusoktól túlfűtött világába.

Yakuza 0 - megjelenés: 2017. január 20.

Fejlesztő: Sega
Kiadó: Sega
Műfaj: akció, kalandjáték

Kazuma Kiryu legendája Japánban már véget ért a hatodik rész megjelenésével (ez hozzánk sajnos jövőre már nem fog angol nyelven eljutni), viszont errefelé még az előzmény sem jelent meg, amelyből megtudhatjuk, hogy milyen életet élt Kazuma az első rész eseményei előtt.

Nyilván 2017-ben sem maradhatnak el a remasterelt játékok, olyan gyűjteményeket vehetünk majd a kezünkbe, mint pl. a várva várt Kingdom Hearts 3-at előkészítő Kingdom Hearts HD II.8 - Final Chapter Prologue (ezt a kelleténél macerásabb leírni) vagy a zseniális futurisztikus versenysorozat darabjait csokorba gyűjtő WipeOut: Omega Collection.

Ti melyik játékot várjátok a legjobban a PlayStation 4-en?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)