Hirdetés

A Facebook ennyi időt rabol el az életünkből

|

A legfrissebb felmérés pontosan megmutatja, naponta átlagosan mennyi időt töltünk a legnépszerűbb közösségi oldalon.

Hirdetés

A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) rendelte meg azt a kutatást, mely az internethasználók Facebook szokásait vizsgálta. Félezer, 18 és 49 év közötti személyt kérdeztek meg, akik nemük, végzettségük, lakóhelyük és koruk alapján valósan tükrözik az ország ezen csoportját.

A felmérésből kiderült, átlagosan egészen pontosan 86 percet töltünk a Facebookon egy nap. Hétvégente ez az idő kicsivel több, hétköznapokon kevesebb. A mért adatok alapján a vizsgált felhasználók körében a nők, az alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezők, illetve a 30 éven aluliak a legaktívabbak, ők használják a legtöbbet a a közösségi oldalt. A magyar aktív Facebook felhasználók négyötöde minden áldott nap ránéz az oldalra. Nem meglepő módon a Facebook-csúcsidő a munkaidő utáni, esti órákra tehető, ekkor számítógépen többen böngészik az oldalt, min mobilkészüléken. Egyébként minél fanatikusabb felhasználó valaki, annál valószínűbb, hogy telefonon is pörgeti a Facebookot.

Az MTE felmérése alapján 100 emberből 49-en kommunikálásra, 43-an szórakozásra, 40-en pedig információszerzésre használják a Facebookot. A bejegyzések népszerűsége tekintetében 66 százalékkal vezetnek a vicces tartalmak, ezen szintén nem igazán lehet csodálkozni.

Ti átlagosan mennyi időt facebookoztok egy nap? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)