Hirdetés

A Star Citizen nem támogatja többé a régebbi videokártyákákat, sem az egyik legnépszerűbb Windowst

|

A Cloud Imperium Games játéka régóta készül, azóta sokat fejlődtek a technológiák.

Hirdetés

Elképesztő belegondolni, hogy a Star Citizen finanszírozására tíz éve, 2012 októberében indított egy Kickstarter-kampányt a játékipar egyik ismert fejlesztője, Chris Roberts, akinek a nevéhez olyan klasszikusok kötődnek, mint a Wing Commander sorozat. A közösségi kalapozás zajos sikert aratott és azóta is számos támogató akad, aki lapátolja a pénzt a Cloud Imperium Games ambiciózus vállalkozásába.

Hogy ez be nem váltott ígéret marad-e, azzal egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk, most inkább csak azon van a hangsúly, hogy milyen régen kezdődtek meg a munkálatok. Az előkészületeknek már 2010-ben nekiláttak, a tényleges fejlesztés pedig 2011-től zajlik, az azóta eltelt évek, sőt már évtized alatt pedig nagyot változott az ipar.

Hirdetés

Amikor az első játszható verziók elkészültek, még a GTX 600/700-as videokártya-széria hasított és a Windows 7-et nyüstölte mindenki, azóta viszont már az RTX modelljei licitálnak egymásra és időközben több operációs rendszert is kiadott a Microsoft, így joggal mondhatjuk, hogy rengeteget fejlődtek a PC-s hardverek és szoftverek. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ezt szem előtt tartva úgy tűnik, hogy a Cloud Imperium Games fokozatosan felhagy a régebbi GPU-k és operációs rendszerek támogatásával. A Tom's Hardware jelentése alapján a Star Citizen Alpha 3.17-es frissítése már DirectX 11.1-et igényel, ami egy újabb lépés a stúdió új Gen12-es renderelőmotorhoz vezető útján, valamint haladás a Vulkan API-ra való átállásban. Ennek értelmében a Windows 7 támogatása megszűnt, ahogyan a GTX 700 előtti GPU-k sem rúghatnak már labdába. 

Titeket érint bármelyik változás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)