Hirdetés

A Twitch meglepően hasznos újdonságokkal állt elő

|

Ritka és áldásos minden olyan nap, amikor végre nem arról kell beszámolnunk, hogy mit baltáztak el a Twitchnél.

Hirdetés

A Twitch közösségének nem volt túl sok oka ünneplésre az elmúlt néhány hónapban. A streamingóriás egyre több reklámot erőltetett mindenki arcába, többször átszabta a partner program részleteit, és megpróbált beleszólni abba, hogy ki hogyan intézheti a szponzorált tartalmait.

Nehéz volt nem azt érezni, hogy a fejlesztők a zsebünkben turkálnak, de szerencsére a TwitchCon 2023 hozott pár jó hírt a streamereknek és nézőknek egyaránt.

Hirdetés

A Párizsban megtartott streamersimogató főszereplői még mindig a tartalomgyártók voltak, de a platform üzemeltetői is a színpadra álltak, hogy mesélhessenek néhány újdonságról. A legfontosabb újdonságokat a klipek kezelésének változásai hozzák:

  • A fejlesztett klipszerkesztőnek köszönhetően egyenesen TikTokra is ki lehet majd küldeni klipeket. Ez elvileg augusztus környékén érkezik.
  • Lesz egy Discovery Feed, ahol egy TikTok-szerű felületen keresztül lapozgathatjuk a tartalomgyártók álló formátumú klipjeit.
  • A streamerek megjelölhetik majd a kedvenc klipjeiket, így azok nagyobb eséllyel bukkannak majd fel a Discovery Feedben.
  • Érkezik a Stories funkció, ahová mindenki kipakolhat majd videókat és képeket, melyek 24 órán keresztül lesznek megtekinthetők.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ezeken felül lesznek majd fejlesztések a Guest Star funkciót illetően, és több eseményszervező eszközre is számíthatunk születésnapokhoz és egyebekhez. Mindemellett a reklámok késleltetése is sokkal könnyebb lesz, és a streamerek a chatbe is kirakhatnak majd egy visszaszámlálót, hogy a nézők is tudják, mikor érkezik a következő reklámblokk.

A fenti újdonságok egy részére még viszonyalg sokat kell majd várnunk, és a Stories haszna közepesen kérdéses. A YouTube-nak sem jött be ez a dolog, így meglepődnénk, ha a Twitchen nagyobb sikert aratna. Akárhogy is, legalább jönnek dolgok, amiknek nem csak a direkt pénzszerzés a célja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)