Hirdetés

A Ubisoft szerint a Far Cry 6 nem egy politikai állásfoglalás Kuba kapcsán

|

A játék elkészítéséhez valódi gerillákkal is elbeszélgettek, de ettől függetlenül az illetékesek szerint a Far Cry 6 nem köthető valós eseményekhez.

Hirdetés

Tegnap két látványos trailert is hozott nekünk a Ubisoft, és nem mellékesen azt is elárulták végre, mikor érkezik meg a Far Cry 6. A korábban közzétett anyagok és az új videók alapján nem nehéz párhuzamot vonni a játék helyszínéül szolgála fiktív karibi állam, Yara, valamint Kuba között. Ennek következtében sokan úgy gondolták, hogy a Far Cry 6 gyakorlatilag egy politikai állásfoglalás Kuba kapcsán.

Nos, a játék narratív rendezője, Navid Khavari szerint egyáltalán nem erről van szó. Khavari nemrég a TheGamernek adott interjújában elmondta, hogy a Ubisoft úgy próbál meg elmesélni komoly történeteket, hogy közben egyáltalán nem kommentálja a valós történéseket.

Hirdetés

Nem újkeletű dolog, hogy a Ubisoftot az a vád érje, hogy politikát kever a videójátékokba, hasonló köröket lefutottunk már a Ghost Recon Breakpoint és a The Division 2 kapcsán, és akkor is a mostanihoz hasonló nyilatkozatokat kaptunk. Nagy váltás volt ilyen szempontból a tavalyi Watch Dogs: Legion, ahol az alkotók nyíltan felvállalták, igenis van komoly politikai töltete is a játéknak.

Khavari most elmondta, hogy a Far Cry 6 eredeti inspirációja a gerillahadviselés volt, ha pedig valaki erre gondol, akkor egyből az '50-es és '60-as évek gerillái jutnak az eszébe. A fejlesztők is így voltak vele, éppen ezért tényleg elmentek, és beszéltek a régi gerillaharcosokkal. A narratív rendező hangsúlyozta, a kubai helyzet komplex, a Ubisoft pedig semmiképpen sem akar a játékkal erre reflektálni. Úgy érezték, Yara fiktív nemzetével el tudják mesélni azoknak a gerilláknak a történeteit, akikkel beszélgettek és akiket nagyon megkedveltek, ugyanakkor ilyen módon (lévén egy fiktív nemzetről van szó), politikailag is nyitottak maradhatnak. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Kubát 1965 óta a  Kubai Kommunista Párt irányítja, az ország életében viszont nemrég komoly változás következett be, mivel Fidel Castro testvére, Raúl Castro visszavonult, helyét idén áprilisban Miguel Díaz-Canel vette át, immár ő Kuba elnöke.

A Far Cry 6 október 7-én jelenik meg a jelenlegi tervek szerint PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, Amazon Lunára és Google Stadiára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)