Hirdetés

A Ubisoft tisztázta az Assassin’s Creed III: Liberation játszhatatlanná tétele körüli helyzetet

|

A kiadó nyilatkozni kényszerült, miután sokakat kiborított egy Steamen felbukkant értesítés.

Hirdetés

A Ubisoft még a hónap elején jelentette be, hogy egy sor régebbi játéka esetében lekapcsolja a multis szolgáltatásokat. A többjátékos mód lelövése egyebek mellett a Far Cry 3-at, a Driver San Franciscót, a Prince of Persia: Forgotten Sandst és az Assassin's Creed-széria néhány epizódját érinti.

Az utóbbiak között van a 2012-ben, eredetileg PlayStation Vitára megjelent Assassin's Creed III: Liberation is, amelynek HD kiadásáról azt írta a Steam, hogy szeptember 1-től teljesen elérhetetlenné válik. Ez persze értelemszerűen felháborította a vásárlókat, ám a jelek szerint csak egy félreértésről volt szó.

Hirdetés

A Polygon megkereste a Ubisoftot az ügyben, a kiadó pedig arról tájékoztatta a lapot, hogy a hivatalos közleménynek megfelelően csak a többjátékos funkciókat és a kiegészítőket érinti a leállítás.

"Ahogyan a támogatási posztunkban is szerepel, csak a DLC-ket és az online funkciókat érinti a közelgő leszerelés. Az említett játékok jelenlegi tulajdonosai továbbra is hozzájuk férhetnek, játszhatnak velük vagy újra letölthetik azokat."

- közölte a Ubisoft, azóta pedig a Steam is pontosította az információt, így a Liberation HD adatlapján szereplő megjegyzés már részletesen leírja, hogy szeptember 1-től csak a DLC-k és az online funkciók válnak elérhetetlenné, míg az alapjáték továbbra is játszható lesz. Mindenki megnyugodhat hát, Aveline de Gandpré kalandja nem tűnik el nyomtalanul.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)