Hirdetés

SSD-t szereltek az AMD új grafikus kártyájára

|

A Titan X 12GB VRAM-ot kapott? Ennek a Radeon kártyának 1 terabájt az összkapacitása!

Hirdetés

Az AMD bemutatta legújabb, munkaállomásokhoz tervezett grafikus kártyáit, melyek közül a legizgalmasabb egyértelműen a Radeon Pro SSG névre keresztelt modell, amelyet tartalomgyártáshoz, fejlesztéshez és mérnöki munkához fejlesztettek.

Bár egyelőre a fejlesztés korai fázisában járnak, érdemes már most szemügyre venni a kártyát, amelyre két fedélzeti SSD slot került. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a háttértárak pontosan hogyan kapcsolódnak a Fiji GPU-hoz, de valószínűleg a két GPU-s kártyákhoz hasonló kapcsoló chipes megoldást választotta a gyártó, és ha a koncepció beválik, átállnak majd a dedikált PCI Express sávokra.

A technológia leggyengébb pontja az átviteli sebesség, hiszen az SSD-k RAID 0-ba kapcsolva is legfeljebb 8GB/s-os sebességre lehetnek képesek, ami messze elmarad a GDDR5-ös RAM-októl. Cserébe viszont az adatokat az áramellátás megszűnése után is megőrzik, illetve a míg itt jelenleg 512GB a maximális kapacitás, a DRAM-ok esetében 4GB a plafon.

A technológia nagyon izgalmas, és mivel a Big Data egyre központibb eleme lesz az IT szakmának, egy ilyen megoldás hosszútávon rendesen átalakíthatja az informatikát, jelenleg azonban nem elég egy driver, magukat a programokat is optimalizálni kell a kártyához. A Radeon Pro SSG valamikor 2017-től lesz kapható, de csak az AMD partnereinek. Egyelőre csak a fejlesztői változat elérhető, és ezért is 10 000 dollárt kérnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)