Hirdetés

Radeon RX 480 - bemutatkozott az AMD új üdvöskéje

|

Az AMD bemutatta legújabb videokártyáját, ami nagyon fontos szerepet játszik majd a virtuális valóság népszerűsítésében.

Hirdetés

Amióta az Nvidia bemutatta a GTX széria legújabb modelljeit, az érdekli a PC-s világot, hogy vajon mivel próbál meg visszavágni az AMD. Az RX 480 nem az a kártya, ami önmagában térdre tudná kényszeríteni a zöldek üdvöskéjét, de egyáltalán nem is ez a célja. Az AMD tisztában volt vele, hogy nem érdemes bajszot akasztani a csúcskategóriás 1080-nal, inkább egész más irányból próbálták megkörnyákezni a vásárlókat.

A Polaris architektúrával érkező RX 480 4GB-s és 8GB-s kiszerelésben is elérhető lesz, támogatja a Freesync technológiát, a számítási teljesítménye pedig valamivel 5 teraflops fölött alakul. Az Oculus Rift és HTC Vive támogatáshoz eddig a GTX 970 volt a belépő szint, az AMD új kártyáját azonban alig 200 dolláros áron kínálják, így jóval olcsóbb, mint az Nvidia megoldása.

És ami még ennél is jobb, hogy két ilyen kártyát CrossFire-be kötve máris a GTX 1080 teljesítményénél vagyunk. A helyszínen az Ashes of the Singularity volt terítéken (azért tegyük hozzá, hogy ez erősen az AMD kártyáit favorizáló játék), ahol a GTX 1080 58,7 fps-t produkált, míg a két RX 480 62,5 képkockát tudott kihozni a játékból. Raja Koduri, az AMD feje azt is hozzátette, hogy míg az Nvidia kártyája közel 100%-on pörgött, addig az AMD hardverei csak a teljesítményük felét adták le.

Az RX 480 június 29-én kerül majd a boltok polcaira.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)