Hirdetés

Baldur's Gate: Siege of Dragonspear - válaszolt a fejlesztő

|

Több, a rajongók által kritizált ponton is változtatnak a Baldur's Gate: Siege of Dragonspear készítői, de a Beamdog alapítója nem hagyta szó nélkül a cég számára elfogadhatatlan megnyilvánulásokat sem.

Hirdetés

Elég komoly botrány kerekedett a Baldur's Gate tizennyolc év után kiadott kiegészítője, a Siege of Dragonspear egyes mozzanatai miatt, a rajongók hangja pedig nem talált süket fülekre. Nemrég részletesebben is reagált a játékosok felhördülésére a Beamdog (és korábban a BioWare) egyik alapítója, Trent Oster.

A közleményét azoknak a megnyivánulásoknak az elítélésével kezdte, amik az egyik írójukat, Amber Scottot vették célba: "Bár rendkívül értékeljük a visszajelzéseket, amiket kapunk, akár pozitív, akár negatív hangvételűek, némelyik visszajelzés nem a Siege of Dragonspearre, hanem a Beamdog egyes fejlesztőire személyesen irányult, ami az online fenyegetésig és zaklatásig fajult. Szeretném kristálytisztává tenni, hogy a Beamdog nem nézi el ezt a fajta viselkedést, ami nem fogja elérni a kívánt hatását, ugyanis száz százalékig a fejlesztőink mellett állunk. Egy csapatként készítettük a játékot és egy csapatként fogunk a játék hibáin dolgozni, és úgy gondolom, ez így van rendben" - kezdte.

De természetesen szóba került Mizhena karaktere is, akinek a szerepeltetését többen sérelmezték, míg mások szerint csak a szereplő megvalósítása sikerült rosszul. Úgy tűnik, a Beamdog ez utóbbi csoportra hallgatott a kiegészítő további munkálatai kapcsán: "Kaptunk visszajelzéseket Mizhenával, egy mellékszereplővel kapcsolatosan is, aki elárulja a játékosnak, hogy transznemű. Visszatekintve, jobb lett volna, ha egy olyan transznemű karaktert mutattunk volna be, akit ennél alaposabban kidolgozunk. Ez egy olyan lecke, amit fejlesztőként megtanultunk és ennek megfelelően javítani fogunk ezen a szereplőn egy jövőbeli frissítésben."

Míg ezt a karaktert megtartották a Baldur's Gate-sorozatot gondozó csapat tagjai, addig úgy döntöttek, hogy egy másik ellentmondásos részt, a GamerGate-re utaló párbeszédet kiveszik a játékból. "Visszatekintve erre a sorra, egyetértünk a közösség tagjainak visszajelzésével, miszerint ez nem illik az adott szereplőhöz és kivesszük ezt a szövegrészt" - mondta erről Oster. Végül azzal zárta, a rengeteg negatív értékelés fő panaszát jelentő technikai hibákról már tud a Beamdog csapata is, és keményen fognak dolgozni rajta, hogy minél hamarabb sikerüljön helyrehozni őket.

Mit gondoltok, jól döntöttek a fejlesztők?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)