Hirdetés

Battlefield 1 előzetes - ásóval a zeppelinek ellen

|

Végre befutott a Battlefield 1 bemutatója, és együtt lettünk libabőrösek az első világháború mocskától. Kemény harcok várnak ránk, itt van minden, amit jelenleg tudni lehet a játékról.

Hirdetés

Valljuk be férfiasan, hogy a The White Stripes Seven Nation Army száma erősen megdobta az összhatást, de a Battlefield 1 trailere anélkül is felpörgetett volna mindenkit. Tegnap este (mintegy 20 percnyi nem túl magabiztos "showműsor" után) megkaptuk, amire számítottunk: hadviselés az első világháború csatáiban. Készüljenek hölgyeim és uraim, ez mocskos lesz.

A hangulat jeles

Oké, akkor most nézzük meg együtt az előzetest megint:

Egyébként van egy érdekes elemzés is az előzetesről, ezt is érdemes megnézni, ha minden részletet meg akartok vizsgálni:

A DICE szeretett volna egy olyan érát feldolgozni, amivel a játékok még nem túl sokat foglalkoztak, és hát mind emlékszünk a 2000-es évek elejei világháborús őrületre. A második világégést feldolgozni már kicsit elcsépelt lett volna (bár azért a mai technológia mellett szívesen látnánk már egy AAA próbálkozást), így inkább választották az elsőt. A trailerre érkezett reakciók alapján nem döntöttek rosszul.

Frontérzékenység kizárva

Az első világháború több frontján is járunk majd: fogunk lövöldözni az Alpokban, olasz és francia fronton, és Arábia sivatagaiba is árkot ásunk majd. Akármilyen is lesz a környezet, ott hagyhatjuk majd a lábnyomunkat, hiszen ezúttal is teljesen rombolható lesz sok minden körülöttünk.

Az előző epizódokban már láttuk, hogy a Frostbite lazán kiszolgál egy rombolható térképet, és ezúttal még fontosabb szerepet kap a csatatér, hiszen a fedezéket is mi teremtjük magunknak.

A fejlesztők véres, koszos, és brutális közelharcot ígérnek. A gépfegyverek mellett még az ásók is összeakadnak majd a homokban. Használhatunk majd buzogányokat, szuronyokat, bármit, ami a kezünkbe akad a flintákon túl.

"Sokaknak az a téves képük van, hogy az első világháború csak a szuronyok kora volt, miközben valójában folyamatosan új fegyvereket találtak fel" - mesélte a játék dizájnere, Danny Berlin. "Hatalmas, változatos fegyverarzenál lesz, melyek mind erősnek és autentikusnak hatnak majd."

Természetesen lesznek járművek is: repülők, tankok, csatahajók. A technológia és a pusztakezes harc is megjelenik majd. A műsor alatt még a lovakról is szó esett, bár nem erősítették meg, hogy multiban nyomhatjuk-e majd a lovas ostromot, de "valami lesz". Ez az én olvasatomban igent jelent, de sok kérdést felvet, szóval kíváncsian várom a további bemutatókat.

Haverokkal a pokolba

A többjátékos módból egyelőre négy kasztot ismerünk: Assault (SMG), Medic (félautomata fegyver), Support (könnyű-géppuska), Scout (mesterlövész puska). A járművek kaszt-specifikusak lesznek, tehát adott járgányt, csak adott kaszt kezelheti majd. Hogy ez a gyakorlatban hogy fog működni még nem tudjuk, mivel gameplayt még nem láttunk a játékból.

Amit tudunk az az, hogy a sorozat megtartja a 64 fős többjátékos őrületet, de ha szeretnénk, akkor kisebb baráti körünkkel együtt mehetünk majd csatáról csatára. Ahogy az Overwatchban is pl. 6 fős társaságunkkal megyünk tovább a következő meccsre, úgy a Battlefield 1-ben is lehetőségünk lesz egy kisebb osztaggal mozogni.

"A csapatjáték meghozza majd a sikert" - mesél Beriln a multiról. "Ez még mindig egy háborús homokozó, dönthetsz úgy, hogy magányos farkast játszol, de egy összeszokott osztag szépen összeszedi majd a győzelmeket."

Egyelőre  ezek a multiplayer módok lesznek biztosan a Battlefield 1-ben: Conquest, Rush, TDM, Domation, Last Squad Standing, Pidgeon, Transport.

A megjelenés előtt lehetőségünk lesz majd kipróbálni a játék publikus béta verzióját is, amire a jelentkezés már most elérhető. Ha bekerülünk a Battlefield Insider listára, akkor lehetőség lesz bétázni, extra in-game cuccokat szerezni, és exkluzív tartalmakhoz hozzáférni.

A Battlefield 1 csomagok

A Battlefield 1 megjelenés hivatalosan október 21-én várható PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Az előrendelés már most elkezdődött, és aki előre fizet, az október 18-án csatába indulhat.

A játék kétféle csomagban lesz megvásárolható. Az alapváltozat, a Battlefield 1 Standard Edition tartalmazza majd a Hellfighter Pack DLC-t, ami a Harlem Hellfighter csapat különböző tárgyaival toldja meg az alapjátékot.

A Battlefield 1 Early Enlister Deluxe Edition az alapjáték és a Hellfighter Pack DLC mellett még további digitális extrákat is tartalmaz: Red Baron Pack, Lawrence of Arabia Pack, 5 db Battlepack, fegyverekkel és más tárgyakkal.

A játék gyűjtői csomagja, mindezeket tartalmazza majd fizikai, gyűjthető apróságokkal együtt.

A Call of Duty: Infinite Warfare a jövőbe, a Battlefield 1 a múltba visz majd minket. Nektek melyik tetszik jobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)