Hirdetés

Battlefield 1 - az EA félt, hogy a fiatalok nem ismerik az első világháborút

|

Az Electronic Arts attól tartott, hogy a célközönség egy része talán nem is tudja, hogy valóban megtörtént a játékban ábrázolt háború.

Hirdetés

A készülő Battlefield 1 nem csak azért okozott hatalmas meglepetést a játékosoknak, mert végre megszakította az egyre inkább egyformának tűnő sci-fi lövöldék áradatát, hanem mert egy olyan korszakot választott, amit eddig kevesen mertek komolyabban feltérképezni a műfajban. Viszont pont emiatt lehetett az is, hogy a vezetőséget nehéz volt meggyőzni a projektről.

Nem könnyen indult be a Battlefield 1 fejlesztése, hiszen az Electronic Arts nagyon nehezen adta be a derekát. Patrick Soderlund alelnök szerint a lövészárkokból nem lehet szórakoztató játékmenetet kihozni, viszont nem ez volt az egyetlen akadály. Blake Jorgenson, a cég vezérigazgatója amiatt aggódott, hogy a fiatalabb rajongók még talán azt sem igazán tudják, hogy az első világháború egyáltalán megtörtént, hiszen még a később történt konfliktusokkal sincsenek teljesen tisztában.

A sikerhez be kellett bizonyítani, hogy tényleg hatalmas lehetőség rejlik ebben a korszakban, főleg azért, mert rengetegféle hadi technológiát használtak a háború alatt:

"Az emberek nem is tudják, hogy mekkora fejlődésen ment keresztül a technológia a háború közben. Az első csatákat még lóháton vívták a katonák, a végére pedig már repülőgépek, tankok, csatahajók és tengeralattjárók vettek részt az ütközetekben. Ebből rengeteg dolgot lehet kihozni egy játékban."

Az a legszomorúbb ebben, hogy sajnos Jorgenson aggályai nem teljesen alaptalanok, hiszen a mai fiatalok látszólag nem éppen fogékonyak a történelemre, valamint az Egyesült Államok oktatását is rengeteg kritika éri. Ennek ellenére azért jó azt is látni, hogy az EA vezetősége hajlandó volt vállalni ezt a kockázatot, hiszen ha más nem, egy ilyen játék még akár inspirálhatja is a fiatalokat arra, hogy többet tudjanak meg a történelemről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)