Hirdetés

Kikről is szól az új Battlefield előrendelői akciója?

|

Ha alaposan megnéztétek a kiszivárgott Battlefield 1 (feltehetően ez lesz a címe) képet, akkor ott szó esik a Harlem Hellfighters szakaszról. De kik is voltak ők?

Hirdetés

Már nagyon nagy meglepetés nem érhet minket akkor, ha ma este a DICE azt jelenti be, hogy jön a Battlefield 1. Megy is bőszen a találgatás, hogy akkor egy klasszikus első világháborús lövölde, vagy éppen valami időutazós móka jön, ezt hamarosan megtudjuk.

Azonban van egy kis érdekesség az egyik kiszivárgott képen, a Battlefield 1 megjelenés - ami várhatóan október 18. -  előtt rendelő játékosok egyedi ingame ajándékot kapnak, nézzétek meg a kép alját:

Ha most pedig jobban megnézzük a képet, akkor az is gyanús lehet, hogy a coverartnak tűnő bolti plakáton szereplő afro-amerikai (legalábbis szerintünk annak tűnik) fiatalember kezében szorongatott Mauser C96 félautomata pisztoly mellett a kevésbé feltűnő előrendelői bónusz (Hellfighter Pack) is az első világháborús témaválasztásról árulkodik.

Ugyanis a DLC a színesbőrűekből álló 369. gyalogoshadosztály ihlette tárgyakat takar. Az alakulatról azt érdemes tudni, hogy a kevés, tényleges harci tevékenységet folytató fekete regimentek egyike volt, és tagjai a szövetséges franciáktól megkapták a Croix de Guerre (hadikereszt) kitüntetést, a németektől pedig egy becenevet (Hellfighters), amiből a Harlem Hellfighterst származtatják.

Érdemes még megemlíteni, hogy az első világháború idején 375 000 fekete szolgált a seregben, közülük 200 ezren az Egyesült Államokon kívül. Történészek szerint azonban csak 11 százalékuk, kb. 42 ezer fő vett részt harcokban, a többieket kemény fizikai munkára osztották be.

A korszak szellemisége ismeretében aligha okoz meglepetést, hogy a seregben is érvényesült a szegregáció, nem egy alkalommal pedig őket hibáztatták a harctéri kudarcért, holott arányaiban ugyanakkora veszteséget szenvedtek el a fekete hadosztályok, mint a fehérek.

Otthon sem volt jobb a helyzet, miközben a hipokrita Woodrow Wilson elnök a demokrácia védelméről papolt, a Fehér Házban rendezett vetítést a Ku-Klux Klánt piedesztálra emelő Birth of a Nation című filmről, és nem volt hajlandó támogatni a lincselést szövetségi szinten bűncselekménnyé nyilvánító törvényjavaslatot.

A háború egyik legnagyobb hősének tartott Henry Johnson (a fenti képen) közlegény 1918. május 14-én egymaga megfutamított egy német őrjáratot. Kézitusába keveredett velük, több ellenfelével végzett és közben 21 sebet szerzett. A franciák kitüntették ugyan, de hazájában semmibe vették. Elfeledve és elszegényedve halt meg 1929-ben. A Bíborszívet csak 77 évvel a háború befejezése után ítélték oda neki posztumusz.

Ki tudja, talán épp őt alakítjuk majd a kampányban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)