Hirdetés

Battlefield 1 teszt - megjártuk a harcmezőt, visszamegyünk még

|

Az egyjátékos kampány sikeres teljesítése után teljes erővel nekivágtunk a Battlefield 1 többjátékos módjának is, és meghoztuk a végleges ítéletet.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt olvashattátok nálunk a Battlefield 1 egyjátékos tesztjét, de úgy éreztük, a többjátékos mód megismeréséhez még több idő kell, anélkül pedig nem szeretnénk pontszámot adni. Az elmúlt napokban sok-sok órát töltöttünk a harcmezőkön, és újra megbizonyosodtunk arról, hogy ez bizony igazi mestermű lett.

Sikeres operáció

Annak ellenére, hogy az egyjátékos résszel túlnyomó részben elégedettek voltunk, a Battlefield 1 igazi erőssége a multi. A sorozat ismerőit nem fogja meglepetésként érni a bekerült játékmódok listája, ezek nagy részével már találkozhattak a korábbi Battlefield játékokban. A Team Deathmatch, a Conquest, a Rush és a Domination módok adják a játék gerincét, ezekben igazodunk el a legkönnyebben. Két új rész van, amit igazán ki kell emelni, de ha egy kicsit megkapargatjuk a felszínt, akkor rájöhetünk, hogy multi fronton nincs új a nap alatt, ezek amolyan mixelt játékmódok, új névvel és körítéssel.

Az Operations egy olyan komplex hadművelet, amelynek során több térképen keresztül kell előrenyomulni a támadókkal, illetve ezt megakadályozni a védőkkel. Abban az esetben, ha az egyik szektort sikerült elfoglalnunk, akkor jöhet a következő, sőt időnként még erősítés is érkezik: egy hatalmas léghajó, egy páncélvonat vagy akár egy csatahajó. Ezekre a csatákra a nagy nyílt terepek a jellemzőek, szóval ha ész nélkül rohamozunk, akkor nagyon hamar az ellenséges mesterlövészek célkeresztjében találjuk magunkat. Itt okosan és megfontoltan kell haladni, kihasználva a páncélosok által nyújtott fedezéket. Érdekes játékmód továbbá a War Pigeons, melyben postagalambokat kell megszereznünk és azok lábára erősített üzenetekben tüzérségi támogatást kérni a hadtestünktől. 

Elit bakák

Alapból négy karakterosztály közül választhatunk. Az assault főként támadó szerepre van beosztva, náluk van a tankelhárító gránát, kimondottan jó érzés darabokra robbantani egy ellenséges nehéz tankot, amely dugig van játékosokkal. A support, mint ahogy azt a neve is mutatja, a lőszerutánpótlásért felelős, de számos más meglepetést is elővarázsolhat a zsákjából. A medic mindenki kedvence, ő felel a gyógyításért és általában soha nincs ott, ahol igazán nagy szükség lenne rá. Az utolsó osztály a mesterlövész, őket szoktam a legjobban utálni, nagyon messziről képesek egy lövéssel leszedni.

Időnként kapunk egy üzenetet, mely jelzi, ha elit felszerelés jelenik meg a közelünkben. Ebből háromféle lehet, a sentry a páncéloslovag hordozható géppuskával, aki lassú ugyan, de cserébe iszonyú a tűzereje. A lángszórós kiváló közelharcban, de folyamatosan rajta van a gázálarc, így alig lát valami maga körül és persze védtelen a távolabbi ellenfelekkel szemben. A páncélosvadász elsőre elég gyengének tűnik, őt csak akkor fogjuk értékelni, ha messziről kell kilőnünk egy jól védett páncélost vagy egy idegesítő bombázót a fejünk felett. Időnként lesz arra lehetőségünk, hogy specializált karakterekkel harckocsikban, repülőkben vagy lóháton induljunk csatába. Ilyenkor egy egyedi karakterosztályt és persze a hozzá tartozó fegyvereket és kiegészítőket kapjuk, szóval nem működik az a fajta mentalitás, hogy ellopok egy értékes tankot csak azért, hogy minél előbb elérjek a csatába.

A multis részek eddig kiválóan teljesítettek, 64 játékos esetében sem tapasztaltunk lassulást PC-n, gyönyörűek a térképek, bár azt azért el kell ismerni, hogy vannak közöttük meglehetősen unalmasak is. A pénzesebb játékosoknak lehetőségük van arra, hogy valódi pénzért saját szervereket béreljenek, nem kell nagy összegekre gondolni, napi három dollárért már lehet saját szerverünk (konzolon csak két dolcsi egy nap), ahol mi szabjuk meg a játékszabályokat és tetszés szerint rugdalhatjuk ki a nekünk nem tetsző játékosokat. 

Végeredmény

A Battlefield 1 felülmúlta a várakozásainkat, kiválóan lett optimalizálva, kifejezetten jó egyjátékos részt tudott felmutatni és a multiplayer része is hozta az elvárt szintet. Kaptunk egy gyönyörű játékot, és komoly bugokkal is csak elvétve találkoztunk. Talán egy kicsit a töltési idő lehetne rövidebb, valamilyen oknál fogva a multis meccsekre elég sokat kellett várnom, de remélem ez idővel fejlődni fog. Jelen pillanatban ez az egyik legszebb PC-s játék, elképesztő látványt nyújt egy komolyabb gépen, de azért a konzoloknak sincs szégyenkeznivalójuk. Az utóbbi évek egyik legjobb Electronic Arts játéka, idén nem fogadnék a Call of Duty sikerére. 

Battlefield 1
Nem kérdés, ki áll nyerésre ebben a háborúban.
Ami tetszett
  • elképesztő látványvilág
  • izgalmas WW I hadjáratok
  • pazar 64 fős multiplayer
Ami nem tetszett
  • már most csalók rontják a játékélményt
  • lassú töltési idő
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)