Hirdetés

Nincs többé Battle.net

|

Maga a szolgáltatás természetesen megmarad, de a Battle.net nevet nyugdíjba küldik, mert az állítólag összezavarja a felhasználókat.

Hirdetés

A Blizzard online platformja, a Battle.net még 1996-ban (bizony ilyen öregek vagyunk) rajtolt el a Diablóval együtt. Az azóta eltelt 20 évben a csapat összes játékának otthont adó ikoniukus szolgáltatás neve most nyugdíjba vonul, a jövőben nem hívják így.

"És akkor hogy hívják?" - teheti fel a kérdést az egyszeri olvasó, amire az a válasz: sehogy. Egyszerűen csak mint "Blizzard tech" hivatkoznak majd a platformra.

A hivatalos bejelentés szerint kavarodást okozott, hogy hol a Blizzardra, hogy a Battle.netre hivatkoztak, a most megjelenő szolgáltatások, mint a Blizzard Streaming és a Blizzard Voice pedig csak tovább nehezítenék a játékosok dolgát. 20 évvel ezelőtt, amikor az állandó online multiplayer még nem volt általános forma, szükség volt az egyedi névre, de ma már teljesen fölösleges.

A következő hónapok során szép lassan mindenhonnan kivezetik majd a névhasználatot. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy a játékosok (és jó darabig még a sajtó is) továbbra is Battle.netként hivatkozik majd a platformra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)