Hirdetés

Bloody gamer perifériák - egy pontos egér, egy strapabiró billentyűzet és egy 7.1-es füles

|

Három gamer periféria vendégeskedett a szerkesztőségben a napokban: egy egér, egy mechanikus billentyűzet és egy fejhallgató. Az első benyomások kifejezetten kellemesek voltak, pedig egy embert próbáló játékban, a Dark Souls III-ban kellett bizonyítaniuk.

Hirdetés

Lehet, hogy közületek néhányan nem ismerik még a Bloody gamer periféria családot, de ha azt mondjuk, A4Tech, valószínűleg beugrik a gyártó. A tajvani gyártó közel harminc éve készít egereket, fejhallgatókat, kamerákat és egyéb eszközöket, és nemrégiben elindította gamer vonalát, melybe minőségi videojátékos hardverek tartoznak. Szerkesztőségünkbe jutott közülük három, mi pedig nem kíméltük őket; alább elolvashatjátok, milyenek voltak Mocsy tapasztalatai a mindennapos használat során.

Bloody TL80 lézeres gaming egér

Első ránézésre rögtön egy gonosz Álca jut eszébe az embernek, amikor az USB portba becsatlakoztatja a szövettel bevont kábelt. A fekete, ezüst és vörös színben pompázó egér kifejezetten jól mutat a sötétben, így nem igazán bánkódunk azon, hogy nem lehet a vörös színt lecserélni. Külön tetszett, hogy az egér tetején található gombok és a görgő csúszásgátló gumibevonatot kapott, így hosszabb idő után sem csúszkáltak az ujjaim az izzadtságtól. Ugyanez sajnos nem mondható el az oldalsó támaszokról, az ezüstszínű műanyagot szorítva gyorsan felmelegedik a hüvelykujjunk és gondot okozhat hosszú távon az izzadás. Maga az egér nagyon könnyű, sőt a könnyen siklást és a tartósságot még négy fémtalp is segíti az alján. A pontosságról a 8200 dpi-s felbontás gondoskodik, semmilyen gondom nem volt vele a The Division közben, szépen tette a dolgát, ráadásul nagyon gyors. Ez az egér már használja a Bloody új infravörös kapcsoló technológiáját, mely a gyors és megbízható kattintásokért felelős. Ráadásul a gyártó ötven millió klikkre vállal garanciát, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy életünk végéig kitart majd ez a periféria.

Bloody B740A mechanikus billentyűzet

A Dark Souls III igazi kihívás a játékosoknak, de a perifériáknak is. A Bloody mechanikus billentyűzete kénytelen volt ezt tudomásul venni, mikor kíméletlen erővel csaptam le a SPACE gombot, abban a reményben hogy gyorsabban gurulok el a szörnyek csapásai elől. A jóindulatú GSO-s kollégák persze felvették ezt videóra és később szembesítettek az ámokfutásommal. A csöndes szerkesztőségi szobában puskaropogásként szóltak a lecsapott billentyűk, de ez a mechanikus billentyűzetek velejárója, cserébe viszont hosszú éveken át működőképesek maradnak.

Ezt az apró csendháborítást leszámítva nem tudok rosszat mondani a billentyűzetre, nagyon kényelmes annak ellenére, hogy első ránézésre meglehetősen furcsa az alakja. A kivilágított, magyar kiosztású billentyűzet menő, bár jobban szerettem volna, ha egységesíteni lehetett volna a ledes kivilágítást, nekem egy kicsit sok a hatféle szín a billentyűzeten, megszoktam már a laptopom egységes vörös háttérvilágítását. A billentyűk kiemelkednek kissé, így nem gond az, ha valaki véletlenül beleborít egy kis folyadékot. Mocsy háromgyerekes apaként tudja ezt értékelni, veszélyesen sokszor ömlik ki szörp vagy kakaó a gép közelében náluk. Ez persze nem azt jelenti, hogy vízálló a billentyűzet, a kádban nem ajánlatos gépelni vele. Kifejezetten jó ötletnek tartom, hogy a WASD gombok és környéke szilikonborítást kapott, nem csúsznak az ujjaink még a legádázabb szörnycsatában sem. Az egérhez hasonlóan ez is érezhetően nagyon gyorsan reagál az utasításokra.

Bloody G501 7.1-es gaming fejhallgató

Kellemesen könnyű és minőségi anyagokból összerakott fejhallgató, mely még hosszú órák Dark Souls csatái után sem kényelmetlen. 7.1-es hangzást tud, nagyon szépen szól játék közben, sőt egészen jól szűri a zajokat is, a fejhallgatót viselve egyáltalán nem észleltem, hogy milyen hangosan ütöm a billentyűzetet. Nekem kicsit furcsa, hogy a párnák kicsit nyomják a fülkagylót, nem tehetek róla, a genetika révén nagyobbak a füleim az átlagosnál. Maga a fejhallgató nagyon könnyű, így hosszú órák után sem fogja nyomni a fejünket. A gumírozott felület nagyon kellemes tapintású, még a hangerőszabályzót is ilyen anyaggal vonták be. A kihúzható mikrofon elég érzékeny, nagyon jól szólt a Skype beszélgetések alatt. A Windows 10 azonnal felismerte, nem kellett illesztőprogramok letöltésével vesződni. Körülbelül két méter hosszú, vörös színben pompázó, USB csatlakozóban végződő szövetbevonatú kábellel csatlakoztathatjuk a gépünkhöz.

Ha a fenti termékek bármelyikét hazai forgalmazótól vásároljátok meg, minimum öt év garanciát vállal rá.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)