Hirdetés

A brit játékipart sem hagyja érintetlenül a Brexit

|

Bár a játékipar szempontjából rendkívül fontosak voltak az EU által biztosított előnyök, úgy tűnik, az iparág képviselői nem teljesen pesszimisták az Egyesült Királyság kilépésével kapcsolatban.

Hirdetés

Ahogy az várható volt, a piaci bizonytalanságnak azonnali következményei voltak, miután az Egyesült Királyságban tartott népszavazás eredménye szerint többen vannak, akik ki szeretnének lépni az Európai Unióból. Az iparági szervezetek elmondása szerint ebben a bizonytalanságban ők is osztoznak, de a jövőt nem látják katasztrofálisan.

Az interaktív szórakoztatással foglalkozó  szervezet, a UKIE vezetője így nyilatkozott: "Bár ez a döntés és a politikai bizonytalanság, amit hozott, hatással lesz az iparágra, fontos megjegyezni, hogy már most egy sikeres szektor és a digitális gazdaság egyik vezető exportőre vagyunk. A UKIE továbbra is együttműködik a kormányban lévő kollégákkal, hogy a lehető legjobb üzleti környezetet biztosítsuk, szorosan figyeljük majd a fejleményeket és próbálunk tanácsokat is adni."

A UKIE tagjai - köztük sok stúdió, kiadó, üzlethálózat és egyetem nagy többségben az EU-ban maradás mellett érvelt. A Sniper Elite sorozatot fejlesztő Rebellion viszont úgy véli, az iparág erős marad, köszönhetően az elmúlt 30 évben szerzett tapasztalatoknak, a már meglévő rengeteg tehetséges munkatársnak és a "növekvő és rendkívül kreatív stúdióközösségnek."

Egy másik iparági szervezet, a TIGA arra kérte a kormányt, hogy ügyeljen rá, hogy a brit GDP-hez 1,1 milliárd fonttal hozzájáruló és 30 ezer munkahelyet magába foglaló játékipar számára igyekezzen megfelelő adózási környezetet teremteni és biztosítani, hogy ne szenvedjenek hátrányt más országok cégeivel szemben a globális piacon. Végül azt is kérték, hogy ne gátolják meg külföldről a képzett munkaerő beáramlását: "Bármilyen új, pontalapú bevándorlási rendszer is születik, nem szabad, hogy túl megterhelő vagy komplikált legyen, ez ugyanis visszafoghatja az iparág növekedését" - írják.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)