Hirdetés

Call of Duty: Infinite Warfare előzetes - mindig is akartál saját űrhajót, ugye?

|

A Call of Duty sorozat ismét szintet lép: az Infinite Warfare a közeli jövőből a nagyon távoliba vezet minket, ahol az űrben folyik a harc, és saját, testreszabható hajónk is lesz.

Hirdetés

Én alapvetően azt gondolom, hogy a Call of Duty: Black Ops 3 egy jó játék lett. A kampány persze semmilyen, még azt sem mondom, hogy egyszer érdemes végigjátszani (ha rászánjátok magatokat, csak kooperatívan), de multiban és a zombis módban még mindig ugyanannyira szórakoztató, mint korábban. A falon futás lehetősége nekem határozottan bejött, gyakran alkalmaztam is, dinamikusabbá tette a meccseket. Ugyanakkor valahogy ez a kicsit futurisztikus, de azért mégis valamennyire földhözragadt téma nem volt annyira megnyerő, nem volt igazi varázsa az egésznek. Arról sem vagyunk meggyőzve, hogy az Infinite Warfare tényleg annyira el tud rugaszkodni, mint ígérik, de az Infinity Ward megígérte, mi meg megelőlegezzük nekik a bizalmat.

Urak (és hölgyek) az űrben

Az Infinite Warfare szintén három részből épül fel, akárcsak a korábbi játékok. Adná magát, hogy ha már az űrbe megyünk, földönkívüliek ellen harcoljunk, mint a Ghostsban, viszont itt megintcsak zombikkal nézünk majd szembe. Űrzombikkal. Egyelőre erről tudni a legkevesebbet, az Infinity Ward csak általánosságokról beszélt: különálló kampány, egyedi játékmechanikák, nagy meglepetések az év során. Ugorjunk is.

Az egyjátékos kampány során bejárjuk majd az egész Naprendszert. A  Földön minden természetes forrást elpusztított a népességnövekedés és az ipari terjeszkedés, így az emberiség a Naprendszer más bolygóit, aszteroidáit bányássza üzemanyag és egyéb nyersanyagok után kutatva. A távoli jövőbe utazunk, viszont a készítők ügyeltek arra, hogy amennyire lehet, realisztikusan alkossanak meg mindent - valóban olyannak, amilyen pár tíz év múlva lehet. Robotok azért lesznek, és az első trailer alapján úgy viselkednek, mintha emberi katonák volnának. A főszereplő Reyes kapitány, egy különleges alakulat pilótája, aki a Retribution nevű, egyetlen megmaradt földi űrhajó élén vezeti a koalíciós erőket a Settlement Defense Front ellen.

Az SDF (vagy ahogy a játékban rövidítik, a Front) egy az űr-ENSZ-ből (United Nations Space Alliance) kivált csoport, egy fasiszta alakulat, melynek tagjai harcedzett, brutális és kegyetlen radikálisok. Céljuk mindent elfoglalni és a maguk hasznára fordítani, ellehetetleníteni a Föld lakóinak életét.

Az Infinity Ward igérete szerint minimális töltési időkkel számolhatunk majd, a kampány számos eleme, köztük a gyalogos, a vadászrepülős és az űrharcok között, mint azt az eddig kiadott egyetlen videóban is láthatjátok, folyamatos lesz a váltás.

Az űrharc egyébként a játék kampányának egyik kulcseleme. Két hajó áll a mi oldalunkon: a már említett Retribution a főhadiszállás, a főhős és csapatának otthona, a másik pedig a Jackal, a játékosok saját vadászgépe. Ezekről később fogunk még többet tudni. Én nagyon remélem, hogy az űrben nem csak kötött pályán mozoghatunk, hanem valódi szabadságot kapunk.

Az űrben nem a földönkívüliek jelentik a legnagyobb veszélyt

A többjátékos módot még csak minimálisan részletezték. Továbbfejlesztik a mozgásrendszert, arra ösztönzik a játékosokat, hogy kihasználják környezetük lehetőségeit. Gyors, pörgős meccsekre számíthatunk, szűk területeken. Csalódott lennék, ha nem lenne legalább egy nulla gravitációs pálya, és nem látok rá sok esélyt, de nem volna rossz egy kis űrhajós harc sem. 

A Call of Duty: Infinite Warfare november 4-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, a régi platformokat az Activision végleg hátrahagyja. A Legacy Edition tartalmazza a játék mellett a Call of Duty 4: Remasteredöt is, a Legacy Pro Edition pedig ezeken túl a Season Passt, egy steelbookot, a betétdalokat, illetve egyéb digitális tartalmakat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)