Hirdetés

Boldog huszadik születésnapot, Resident Evil!

|

Ma ünnepli huszadik születésnapját a világ egyik legismertebb horror szériája, a Resident Evil.

Hirdetés

Pontosan húsz évvel ezelőtt, 1996. március 22-én látott napvilágot a Resident Evil első része PlayStationön. A hihetetlenül vicces párbeszédek és B-filmes szinkron ellenére is a játék annyira sikeres lett, hogy a mai napig él a sorozat.

A felemás kezdés ellenére a Resident Evil hihetetlenül nagy hatással volt a játékiparra, hiszen gyakorlatilag újradefiniálta a horror műfajt és a későbbiekben is rengetegen próbálták leutánozni a sikerét. A második és harmadik rész természetesen hasonlóan nagy elismerésre tett szert, aztán az azóta legendássá vált Resident Evil 4 során rengeteg új megoldással ismét sikerült életet lehelni a sorozatba, ami azóta is tart. 

Hiroyuki Kobayashi producer a sorozat legtöbb résznél közreműködött, most a kerek évforduló alkalmából őt is megkérdezték Resident Evil szériáról. Nézzétek meg a vele készült interjút.

Emellett még rengeteg remake (jelenleg is készül a második rész feldolgozása), filmek és könyvek egészítették ki a sorozat egyre inkább kacifántos történetét, és habár az utóbbi epizódok már kicsit inkább az akció műfaj felé hajlanak, a mai napig ugyanazokra alapokra épít a széria. A kérdés már csak az, hogy mi lesz a folytatással? A hatodik rész közepes fogadtatása ellenére logikus lenne készíteni a folytatást, de egyelőre nem sokat hallottunk erről.

Ti mit gondoltok? Melyik a kedvenc Resident Evil játékotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)