Hirdetés

A Dear Esther fejlesztői szerint a CD Projekt RED szexista

|

A Dear Esther és az Everybody's Gone to the Rapture stúdiója egy Cyberpunk 2077 cikk kapcsán bökött oda a CD Projekt RED-nek, szexistának titulálva a projektet.

Hirdetés

Ha van olyan stúdió, amelynek új címére a játékosok akár látatlanban is pénzt áldoznának, akkor az egyértelműen a CD Projekt RED. A stúdió minőségi játékokkal, maximálisan korrekt felfogással és a felhasználókhoz való rendkívül pozitív hozzáállással harcolta ki a fogyasztók bizalmát, ezt többek között a The Witcher széria eladásai is hűen tükrözik. 

A következő nagyobb projektjük a Cyberpunk 2077 lesz, amely a '80-as években megjelent Cyberpunk szerepjátékon alapul, de eddig mindösszesen egyetlen, mégis a játékosokat azóta is lázban tartó trailert láthattunk belőle. A fejlesztők a bejelentéskor azt ígérték, hogy egy jövőben játszódó, több szálon futó, izgalmas történetet tárnak majd elénk egy felnőtteknek szánt RPG keretei között, amit egy hatalmas, korrupt világot felfedezve ismerhetünk meg.

Ezekből a részletekből és a fenti videóból már nem nehéz kitalálni, hogy mire számítsunk a Cyberpunk 2077-től (finomkodásra biztosan nem, azt a The Witcher 3 sem tette, inkább az érett témákra vevő partnerként kezelt minden játékost), azonban nem mindenkinek nyerte el a tetszését, hogy a CD Projekt RED egy szexi androiddal lopta el a szívünket. Az történt ugyanis, hogy a GameSpot nemrég írt egy cikket arról, hogy a Cyberpunk 2077 minden téren ambiciózusabb lesz a Witchernél, a "minden téren kifejezés" pedig akár úgy is értelmezhető a Twitteren megosztott képet nézve, hogy a hölgy idomaira utaltak: 

Legalábbis a Dear Esther, az Amnesia: A Machine for Pigs és az Everybody's Gone to the Rapture játékokat fejlesztő The Chinese Room vélhetően ebben a kontextusban értelmezte, ugyanis a hivatalos Twitter fiókjuk a cikk megosztása mellé a következő kommentárt fűzte hozzá: "De ugyanannyira szexista is, ha ebből a képből indulunk ki."

Az internet népe természetesen nem kímélte őket, kaptak hideget-meleget ezért a mondatért. Voltak azért olyanok is, akik próbáltak rávilágítani, hogy a Cyberpunk 2077 alapanyaga sem prűdebb, mások a The Witcher 3 nyitójelenetét (amikor Geralt fürdőt vesz) elevenítették fel válaszként, a mi kedvencünk viszont határozottan ez a riposzt:  

Egyelőre egyik stúdió sem reagált az eseményekre. Ti mit gondoltok az esetről? Valóban szexista a CD Projekt RED? Vagy a The Chinese Room túllőtt a célon? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)