Hirdetés

A Denuvo készítői nem bánják, hogy kikerült a programjuk a Doomból

|

A szerzői jogvédelemért felelős szoftver alkotói szerint termékük elvégezte a legfontosabb feladatát, így nem baj, hogy az id és a Bethesda kivette a Doomból.

Hirdetés

Többen a sokáig feltörhetetlennek hitt Denuvo karrierjének végét látják abban, hogy az utóbbi időszakban több játékból, köztük a Doomból is kikerült a kalózok dolgát megnehezíteni hivatott szoftver. Ennek ellenére a program készítői egyáltalán nem látják ilyen borúsan a helyzetet.

Nemrég egy, a Kotakunak küldött közleményben ismét megerősítették azt az álláspontjukat, hogy feltörhetetlen védelem nem létezik, így sosem volt más a céljuk, mint hogy az eladások szempontjából legfontosabb kezdeti időszakban lophatatlanná tegyenek egy-egy játékot.

"A Doom védelme majdnem négy hónapig kitartott, ami lenyűgöző teljesítmény egy ilyen rendkívül ismert játék esetében"

- mondta a cég szóvivője, Robert Hernandez. Egyben azt is cáfolta, hogy visszafizetnék a védelem árát, ha esetleg a kalózok túl hamar feltörnék a védelmet.

"Ezzel együtt minden kiadó szabadon eltávolíthatja a jogosulatlan módosítások elleni védelmünket a címeikből, amennyiben úgy érzik, az elérte a célját és megvédte a játékot a kezdeti eladási időszakban, vagy valamilyen más okuk van erre, például, hogy egy DRM-mentes platformon kezdik forgalmazni"

- tette hozzá a Denuvo képviselője. Ezzel együtt biztos, hogy kevésbé vannak előnyös helyzetben, mint korábban, amikor akár több mint fél évig is számíthatott egy-egy kiadó a potenciális kalózok türelmetlenségéből következő eladásokra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)