Hirdetés

Doom – már a demo verzió is támogatja a Vulkan API-t

|

Ahogy arról már a hónap elején írtunk, a Doom akkori frissítése a Vulkan API támogatását hozta. Nem sokat kellett rá várni, és már az ingyenes demót is mindenki kipróbálhatja ezzel a technológiával.

Hirdetés

Az id Software a Steamen jelentette be, hogy a mai naptól már nemcsak a Doom teljes verziója, de a demo is elérhető mind OpenGL, mind pedig az új Vulkan API támogatással. A játékról eddig sem lehetett azt mondani, hogy rosszul lenne optimalizálva, az OpenGL-lel a gyengébb gépeken viszonylag magasabb beállításokkal is jól futott a shooter.

A Vulkan viszont egy igazán friss és korszerű fejlesztés, aminek lényege, hogy növelje a videokártyák hatékonyságát és optimalizálja a processzor feladatait. Ennek köszönhetően még az OpenGL-hez képest is jobban teljesít a játék a gyengébb PC-ken, az erősebbeken pedig még magasabb framerate-et lehet elérni.

A demót letölthetitek a Steam hivatalos oldaláról, a Vulkan használatához viszont javasolt a legújabb videokártya-driverek telepítése, vagyis az NVIDIA 368.69 és az AMD 16.7.2.

Ti próbáltátok már Vulkannal a Doomot, miket tapasztaltatok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)