Hirdetés

Doom, Overwatch - 2016. májusi játékmegjelenések

|

Május lesz a szezon legerősebb hónapja: kezdésnek jön a Battleborn, amit nem sokkal az Uncharted 4, a Doom, Homefront: The Revolution, az Overwatch, a Total War: Warhammer és az új Tini nindzsa játék követ.

Hirdetés

Elértük a tavaszi szezon csúcspontját, a nagy nyári raktározás hónapját, amikor annyi kiemelkedő játék jön, hogy őszig nem végzünk velük. Áprilisban ugyan sok megjelenés volt, de kevés emlékezetes játékot kaptunk, most viszont rengeteg sikervárományos érkezik a következő néhány hétben. A Gearbox új játéka, a Battleborn megpróbálja a kompetitív FPS-eket a MOBA műfaj elemeivel vegyíteni, az Uncharted 4-gyel elbúcsúzik Nathan Drake, a Doommal visszatér a klasszikus sorozat, a Homefront: The Revolutionnel megpróbálnak feléleszteni egy másikat, az Overwatch-csal a Blizzard tör be a kompetitív FPS-ek piacára, a Total War: Warhammer pedig a fantasy rajongóknak hoz párszáz órányi csatározást. Lesz még más is, nézzétek végig a listát, olvassátok el a leírást azoknál a játékoknál, amikről még nem tudtok eleget, és mondjátok el kommentben, ti mit vártok.

Battleborn - május 3. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Borderlands fejlesztőinek új játéka egy MOBA elemekkel kiegészített FPS, amiben a kompetitív szegmens kapott nagyobb hangsúlyt, de egy egész jópofa kampányt is végigjátszhatunk akár egyedül, akár kooperatívan. Érezhető rajta a Borderlands hatása, de azért nem egészen olyan. Ha szeretnétek kipróbálni a játékot, gyertek el május 6-án a GameNightra, ahol még egy amatőr versenyt is szervezünk belőle!

Neverending Nightmares - május 3. - PlayStation 4, PlayStation Vita

A PC-seknek nem lesz új a Neverending Nightmares, ők már 2014 szeptembere óta játszhatják az egyedi horrorjátékot, a héten viszont PlayStation 4-re és PS Vitára is megjelenik, úgyhogy újabb játékosok próbálhatják ki. A fejlesztő a saját depressziójából és OCD-jéből merítve alkotta meg a történetet, a játékon keresztül akarja átadni, mit érzett, miközben mentális betegségeivel harcolt.

Shadow Complex: Remastered - május 3. - PC, PlayStation 4

Minden idők egyik legjobb XBLA-s játéka a Shadow Complex, ami hat éven át őrizte Xbox 360-exkluzivitását. Idén újra elővették, hogy Xbox One-ra, majd később PC-re és PlayStation 4-re is kiadják. A játékban egy pár férfi tagját alakítjuk, aki kedvesével túrázás közben egy titkos földalatti komplexumra bukkan. A lányt elrabolják, a fiú pedig elindul megmenteni, és felszed mindent, amit útközben talál (high-tech fegyvereket, felszereléseket). A végére egész durva dogokat is tud, és a sztoriból is érdekes részletek derülnek ki arról, hogy mi történik valójában.

The Park - május 3. - PlayStation 4, Xbox One

Kedden még egy horrorjáték jön, ez pedig a The Park. PC-re már ez is megjelent korábban, viszont a konzolosok eddig kimaradtak. A játékban egy anyát irányítva kell egy vidámparkban megkeresni egy kisfiút, viszont a park nem annyira vidám, mint amennyire elsőre tűnhet. Interaktív történetmesélés és sok-sok felfedezés vár mindenkit.

Coffin Dodgers - május 3. - PlayStation 4, Xbox One

Szintén csak konzolokon új játék a Coffin Dodgers, amiben nyugdíjasok szerepében versenyezhetünk tuningolt elektromos kerekesszékek volánja mögött ülve, menekülve a haláltól. Különböző fegyverekkel és kütyükkel támadhatjuk a többi versenyzőt, ha inkább a buszon tolakodós nyugdíjasok táborát akarjuk erősíteni. A játék 2-4 fős, osztott képernyős multiplayert is támogat.

Push Me Pull You - május 3. - PlayStation 4

Emlékeztek a Catdog (magyarul Macseb) című rajzfilmsorozatra? Valami hasonló a Push Me Pull You is: emberi lényeket(?) irányíthatunk 2v2 küzdelmekben, viszont az egyik ember a másikban végződik. Ügyes koordinációra van szükség, hogy a labdát a mi térfelünkre tereljük. Többféle játékmód található benne, bizarr mivolta ellenére egész jó partijáték lehet belőle.

Fragments of Him - május 3. - PC

A Fragments of Him egy kicsit a That Dragon, Cancerhez hasonlít. Egy Will nevű ifjú meghal, mi pedig családtagjait terelgetve próbálhatunk rájönni, mit hagyott maga mögött, milyen volt, és hogyan befolyásolta életüket.

Uncharted 4: A Thief's End - május 10. - PlayStation 4 [Előrendelés]

Búcsúzik Nathan Drake, búcsúzik a Naughty Dog a sorozattól. Május 10-én lezárul az Uncharted széria egy fejezete, ha lesz is folytatás, az kedvenc karakterünk és kedvenc fejlesztőcsapatunk nélkül készül el. Egyelőre inkább ne gondoljunk a jövőre, helyette örüljünk annak, hogy még egyszer, utoljára átvehetjük az irányítást Nathan felett, hogy segítsünk eltűntnek hitt bátyja számára megtalálni egy kalózkincset. Minden eddiginél nagyobb szabadságot, elképesztően gyönyörű tájakat, meglepő beszólásokat és zseniális párbeszédeket fogunk kapni - közel ugyanazt a csomagot, ami az Uncharted játékokat utánozhatatlanná tette.

The Book of Unwritten Tales 2 - május 10. - Wii U

A Wii U tulajdonosoknak mostanában átlag havi egy megjelenés jut, aminek részben az is lehet az oka, hogy a Nintendo már az NX-re koncentrál (az E3-on is csak egy játék, a The Legend of Zelda lesz kint részükről). Ehavi Wii U-s játékunk a The Book of Unwritten Tales 2 portja, mely egy egész poénos point and click kalandjáték. A linken lévő tesztből többet is megtudhattok róla.

BattleSouls - május 12. - PC

A BattleSouls nem egy MOBA, még ha egy kicsit hasonlít is rá. 10-15 perces meccsket játszhatunk, a cél pedig az ellenfél csapat kristályainak elpusztítása. 

DOOM - május 13. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Az év egyik leginkább megosztó játéka lesz a Doom. Mindenkinek megvan róla a véleménye, néhányan várják, mások már videók alapján csak szüntelenül fikáznak, puffogtatják a kliséket, ismételgetik magukat és egymást. Aki játszott a régi Doomokkal (nem a harmadik résszel, a korábbiakkal), az látja, hogy jó kezekben van ez, akinek pedig az fáj, hogy modern elemekkel turbózták fel a többjátékos szegmenst, az visszamehet játszani az eredetiekkel. Haladunk a korral, kell az újdonság, mert ha nem újított volna az id Software, az lett volna a baj, hogy a multi túl csupasz. Meglátjuk, kinek fog a végén megfelelni. 

Shadow of the Beast - május 17. - PlayStation 4

Félve merjük leírni, hogy a Shadow of the Beast felújított kiadása ebben a hónapban megjelenik, úgyhogy inkább azt mondjuk, most van a legnagyobb esély arra, hogy a fejlesztők valóban kiadják. A korábban elhalasztott remake-ben a régi sztorit játszhatjuk újra néhány módosítással.

Valkyria Chronicles Remastered - május 20. - PlayStation 4 [Előrendelés]

Az egyik legnyugatiasabb JRPG, a Valkyria Chronicles PS3 és PC után PS4-re is kapható lesz, 1080p-s felbontás és 60 fps mellett élhetjük át az alternatív második világháborús kalandokat.

Homefront: The Revolution - május 20. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Homefront: The Revolution nem egy folytatás, inkább egy újrakezdés, amivel a most már a Deep Silver kezében lévő franchise újra népszerű lehet. A kissé hányatott sorsú projekt azért nem tűnik teljesen veszettnek, amit eddig videókon láttunk belőle, az izgalmasnak látszik, és az alap sem rossz. Az Egyesült Államokat elfoglalta Észak-Korea, Philadelphia városát pedig három körzetre osztották. Nekünk kívülről, a romos, élhetetlen vörös zónából kell bejutnunk először a gettós, de még élhető területre, majd oda, ahol az elit tölti mindennapjait. Közben abból építkezhetünk, amit az utcán találunk, így összetákolt fegyverekkel indulhatunk a fejlett felszereléssel rendelkező rendfenntartók ellen.

Overwatch - május 24. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Blizzard egy teljesen új franchise-zal hódíthat meg egy számára teljesen új területet: a kompetitív FPS-ekét. Az Overwatch már most is rettentő népszerű, és már csak azért is esélyes a sikerre, mert a Blizzard termeli ki magából - tőlük pedig ritkán (értsd: soha nem) kapunk rosszat. Ha konzolon nem is fog befutni, PC-n minden esélye megvan a sikerre.

Total War: Warhammer - május 24. - PC [Előrendelés]

A The Creative Assembly első olyan játéka jön, ami nem valós történelmi eseményeket dolgoz fel. A Total War: Warhammer a Warhammer fantasy univerzumban játszódik, de ugyanolyan grandiózus csatákat kínál, mint a Total War széria korábbi részei. A fejlesztőcsapat is annyira bízik a sikerében, mint a rajongók, és reméljük, egyik fél sem fog csalódni.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan - május 24. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Nem sok emlékezetes Tini Nindzsa Teknőcök játékot kaptunk, de a Platinum Games azért tudja, hogyan csináljon jó hack 'n' slash-t. A Mutants in Manhattanben az idő nagy részében kaszabolni kell, meg egy kicsit mászkálni (például falakon), teljesíteni a változatos feladatokat, megküzdeni a bossokkal. Kooperatívan is játszható, ami rögtön dob valamennyit az élvezeti értékén.

The Last Blade 2: Heart of the Samurai - május 24. - PlayStation 4, PlayStation Vita

A The Last Blade 2 egy össze-vissza portolgatott játék, ami 1998-ban jelent meg Neo Geóra, majd az évek során több és több platformra. Az SNK Playmore májusban PS4-re és Vitára is kiadja. Retro verekedés, aki épp erre vágyott, nézzen rá.

Dungeons 2 - május 24. - PlayStation 4

PC után egyelőre egyetlen konzolra, PS4-re jelenik meg a Kalypso Media dungeonmenedzselős játéka, a Dungeons 2. Feladatunk katakombáink menedzselése, védelmezése a jók ellen, parancsolgatás a csicskásoknak, minden, amit egy gonosz nagyúrnak tennie kell. A PC-shez képest több az ellenféltípus, a küldetés, és a PS4-esek minden kiegészítőt megtalálnak a lemezen.

Dead Island: Definitive Collection - május 31. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Techland most már a Dying Lighttal foglalkozik (meg remélhetőleg a Hellraiddel, levehetnék már a polcról és folytathatnák), viszont a Dead Island sorozat folytatódik, és a Deep Silver szeretné, hogy mire a Sumo Digital elkészül a második résszel, a lehető legtöbb játékos megismerje a franchise-t. A Dead Island és a Dead Island: Riptide felújított változatát tartalmazó csomagban minden DLC is szerepel, ezek mellé bepakoltak egy Power Fists nevű modot, illetve a Dead Island Retro Revenge nevű, oldalnézetes minijátékot. Elég jó ajánlat akkor is, ha az előző generációban már játszottatok a két játékkal.

The Elder Scrolls Online: Dark Brotherhood - május 31. - PC, Mac

Hamarosan újabb kiegészítőt kap a még mindig nem halott The Elder Scrolls Online, ami a Dark Brotherhoodhoz kapcsolódó küldetésekkel bővíti a játékot. Helyszíne az Aranypart (Gold Coast) lesz. PC-re és Mac-re a hónap utolsó napján, konzolra pár héttel később jön.

Oxenfree - május 31. - PlayStation 4

A hónap - jelen állás szerint - utolsó játéka a szintén port Oxenfree, melynek januárban megjelent PC-s változata túlnyomórészt pozitív értékeléseket kapott. Egy oldalnézetes kalandjáték, egy thriller, melyben minden döntést nekünk kell meghoznunk, és minden döntésünknek komoly súlya van. De tényleg.

2016. júniusi játékmegjelenések

One Piece: Burning Blood - június 8. - PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation Vita [Előrendelés]

Mirror's Edge: Catalyst - június 9. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Sherlock Holmes: The Devil's Daughter - június 10. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Kirby: Planet Robobot - június 10. - Nintendo 3DS

The Elder Scrolls Online: Dark Brotherhood - június 13. - PlayStation 4, Xbox One

Deadlight: Director's Cut - június 21. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Umbrella Corps - június 21. - PC, PlayStation 4

The Technomancer - június 21. - PC, PlayStation 4, Xbox One

No Man's Sky - június 22. - PC, PlayStation 4 [Előrendelés]

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games - június 24. - Wii U

Rocket League: Collector's Edition - június 24. - PC, PlayStation 4, Xbox One

LEGO Star Wars: The Force Awakens - június 28. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U, PlayStation Vita, Nintendo 3DS [Előrendelés]

Star Wars Battlefront: Bespin DLC - június - PC, PlayStation 4, Xbox One

We Happy Few - június - PC, Mac, Linux, Xbox One

Valentino Rossi: The Game - június - PC, PlayStation 4, Xbox One

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)