Hirdetés

Egy megtörtént háborút dolgozhat fel a 2024-es Call of Duty

|

Újabb forrás erősítette meg, hogy történelmi alapokra helyezik a Treyarch következő játékát.

Hirdetés

Valószínűleg egyetlen franchise sem kapott még akkora médiafigyelmet a videojátékok fél évszázados története során, mint a Call of Duty. A mögötte álló kiadó, az Activision Blizzard felvásárlására tett kísérlet a Microsoft részéről számtalan akadályba ütközött eddig, s bár néhányat már leküzdöttek a redmondiak, semmi sem garantálja, hogy véghez is tudják vinni szándékukat.

Miközben az ügylet sikerében érdekelt és ellenérdekelt felek jogi csatározást és nyilatkozatháborút folytatnak, a franchise felett bábáskodó stúdiók változatlanul kalapálják a rájuk bízott játékokat. Tavaly az Infinity Ward szállította le a Raven Software segítségével a Call of Duty Modern Warfare II-t és a Call of Duty Warzone 2.0-t, idén pedig bár eredetileg arról volt szó, hogy szünetet iktatnak be, a Modern Warfare III érkezésére számíthatunk. A bejelentés előtt álló lövöldéért azonban nem a Treyarch felel, mint a már többször felborult sorminta alapján kellene, hanem az a Sledgehammer Games, amelyet a 2022-es Call of Duty Vanguard kudarcáért is okolhatunk.

Hirdetés

2024-ben érkezik tehát csak a Treyarch lövöldéje, amely korábbi szivárgások alapján a Black Ops Cold War folytatása lesz, és várhatóan az 1990 és 1991 között zajlott öbölháborúban játszódik. Ezt egészítette ki még áprilisban a Twitteren Modern Warfare II Informer becenéven ismert bennfentes azzal, hogy 6v6-os multit terveznek hozzá, a TTK a Black Ops 4-re hajaz, a tactial sprint vagy más néven szupersprint néhány másodpercig tart csupán, valamint a becsúszás is kivitelezhető manőver.

A minap pedig az imént leírtakat megerősítette a CoD_Perseus néven tevékeny szivárogtató. A szavainak némi hitelességet kölcsönöz, hogy júniusban ő tette közzétette az első képeket a Modern Warfare III multijából, amelyeket azóta töröltek.

Az Activision egyelőre hallgat a 2024-es részt illetően, ám ez nem meglepő, hiszen még az idei Call of Duty leleplezése sem történt meg.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)