Hirdetés

El tudod képzelni, hogy milyen lehet egy stratégiai játék a pokolban?

|

Az egyik legsikeresebb digitális társasjáték, az Armello alkotói egy grand strategy címen dolgoznak, meglehetősen egyedi koncepcióval próbálják felrázni a műfajt.

Hirdetés

A League of Geeks az elmúlt években azzal foglalkozott, hogy sikerre vigye az Armello című virtuális társasjátékukat. Még 2015-ben engem ért a megtiszteltetés, hogy teszteljem alkotásukat a GameStar print magazinba, és bár alapvetően szkeptikusan ülök neki minden virtuális társasnak, az Armello abszolút meggyőzött arról, hogy lehet ezt a műfajt magas fokon csinálni. Azóta a srácok kisebb-nagyobb DLC-kkel és portokkal fejlesztették tovább a játékot, de most egy új projekten dolgoznak Solium Infernum címmel.

Egy Crusader Kings stílusú, grand strategy címről van szó, ami a pokolban játszódik. Egy Archfiendet és seregeit kell irányítanunk, hogy meghódíthassuk a pokoli birodalom üresen maradt trónját. A sztori nagyon hasonló az Armellójéhoz, ahol a haldokló király trónját kell elnyernünk az állatok királyságában. 

Hirdetés

Íme a kedvcsináló videó, érdemes megnézni: 

A közös pontok nem véletlenek az előző játékukkal: az Armellót a Solium Infernum ihlette, mivel a Solium Infernum egyébként egy már létező 2009-es RTS. Az eredeti játék így nézett ki:

Ez pedig a League of Geeks újragondolt verziója:

A játék valamikor 2023-ban érkezik Steamre, és ha a League of Geeks olyan erővel fogja támogatni ezt a projektet, mint ahogy azt az Armellóval tették, akkor érdemes lesz odafigyelni majd rá. Nektek hogy tetszik az ötlet?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)