Hirdetés

Elhalasztják a The Wolf Among Us 2 megjelenését, de nagyon jó okuk van rá a fejlesztőknek

|

A vártnál tovább tart, mire visszatérhetünk Fabletown városába.

Hirdetés

A Telltale Games öt évvel ezelőtti bebukásának egyik legszomorúbb következménye volt, hogy lemondhattunk a 2013-as The Wolf Among Us folytatásáról, de aztán jött a stúdió jogait megszerző LCG Entertainment, s nemcsak a Telltale Games nevet támasztotta fel, de  a The Wolf Among Us 2-t is bejelentette. Tavaly nyáron egy mutatós trailerrel hangoltak a mesehősök körül forgó noir-kalandra, azt ígérve, hogy 2023-ban megismerhetjük Bigby, Hófehérke és a többiek történetének következő fejezetét. A valóság azonban másképp alakult, végül csúszni fog a játék.

A Telltale Games a hivatalos Twitter-csatornáján jelentette be, hogy 2023-ban már nem kapjuk meg a The Wolf Among Us 2-t. Az itt közölt poszt csak annyit tartalmaz, hogy több időre van szükségük, és hogy szeretnék megóvni a csapat tagjainak egészségét, az amerikai IGN-nek adott interjújában viszont maga a vezérigazgató, Jamie Ottilie tisztázta a döntés okait.

Hirdetés

A CEO elmondta, hogy immáron Unreal Engine 5-ben készül a játék, ezért több dolgot is újra kell alkotniuk, amit a korábban használt Unreal Engine 4-ben már elkészítettek. Így viszont már csak félkészen, vagy fájdalmas túlórázás árán tudták volna idén leszállítani a folytatást, ők pedig egyiket sem szerették volna.

"Már volt részem crunch-ban, és nem akarom újra megtenni, nem tisztességes ilyet kérni az emberektől. Nem lehet erre építeni egy üzletet. Szóval igen, részben az egészséges munkakultúra fenntartásáról van szó. Nem akarjuk kiégetni a jó embereinket."

- nyilatkozta Ottilie. A Telltale Games számára ez azért is kényes téma, mert az eredeti Telltale éppen arról volt hírhedt, hogy ipari mennyiségben gyártotta a játékokat, a végletekig hajszolva az alkalmazottait. A név örökösei nem szeretnének erre az útra lépni, amit vásárlóként is méltányolhatunk, pláne, ha végül egy fejlettebb motorral kapjuk meg a The Wolf Among Us 2-t.

Pontos megjelenési dátumunk továbbra sincs, a csapat valamikor 2024-re ígéri a rajtot. A játék egyébként az első részhez hasonlóan epizodikus formában érkezik, de a tervek szerint az első fejezet befutásakor már minden rész készen fog állni, vagyis nem lesz szükség további fejlesztési időre.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)