Hirdetés

Elhunyt Jory Prum, a KotOR hangmérnöke

|

Egy nagyszerű tehetség távozott az élők sorából nemrég, aki olyan kiadókat segített szakértelmével, mint a LucasArts és a Telltale Games, valamint temérdek emlékezetes játékot köszönhetünk neki.

Hirdetés

A Pokémon játékok tervezőjének,  a Shadow of Mordor producerének és az Amiga 1000 egyik atyjának eltávozása után ismét nagy veszteség érte a játékipart, ugyanis egy motorbaleset következtében elhunyt Jory Prum, számos videojáték hangmérnöke. 41 éves volt. 

A játékipari veteránt kitűnő szakembernek tartották, aki arról is ismert volt, hogy szenvedéllyel vetette bele magát bármilyen új projektbe és kitűnő csapatjátékos volt. Pályafutása a LucasArts stúdiónál kezdte meg számos videojáték fejlesztésébe besegítve, beleértve a Knights of the Old Republicot és az Escape from Monkey Islandet is. Ezt követően olyan vállalatoknál kamatoztatta tehetségét, mint a Sega, az Activision, a Ubisoft, a Telltale Games és a Double Fine Productions. Legutóbbi munkái között tartjuk számon a Grim Fandango Remasteredet, az Among the Sleepet és a The Walking Dead: Season 2-t, de olyan klasszikusokban is segédkezett, mint a The Sims 2 és a SimCity 4.

Prum munkáját több díjjal is jutalmazták, a The Wolf Among Us, a Broken Age és a The Walking Dead játékok esetében például a legjobb hang, a legjobb dialógus, a legjobb szinkron és hasonló kategóriákban ért el jelöléseket és vihetett haza díjakat. A videojátékok mellett dolgozott különböző filmes és televíziós projekteken is, a Pixar Oscar-díjas rövidfilmje, a For the Birds is az ő keze munkáját dicséri. Barátja és munkatársa, Tim Schafer így emlékezett meg róla: 

Köszönünk mindent, nyugodjék békében! 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)