Hirdetés

Elhunyt Satoru Iwata, a Nintendo elnöke

|

Tegnap éjjel a játékvilág egyik legnagyobb alakja távozott közülünk. Elhunyt Satoru Iwata, a Nintendo első embere.

Hirdetés

A Nintendo ma hajnalban egy közleményben tudatta a világgal, hogy Satoru Iwata 55 éves korában elhunyt. 

Iwata már hosszú ideje küzdött egy betegséggel, az epevezetékén talált kinövést végül meg is operálták, ami miatt tavaly nem is vett részt az E3-on. Akkor úgy hittük, megoldódott a probléma, Iwata vissza is tért a munkához, de sajnos végül a betegsége győzött.

Satoru Iwata az 1980-as években a HAL Laboratory programozójaként kezdte pályafutását, majd 2002-ben került vezető pozícióba a Nindendónál. A cég negyedik elnökeként - és az elsőként, aki nem a Nintendót alapító Yamauchi-család leszármazottja - ott volt a DS és a Wii diadalmenete során is.

Iwata nagyon közvetlen volt a rajongókkal. Az "Iwata Asks" sorozatban például betekintést engedett az egyébként mindig titokzatos Nintendo kulisszái mögé.

Nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)