Hirdetés

Érkezik a 8800 Ultra, első teszteredmények

|

Egy kis vérfrissítés várható hamarosan a felsőkategóriában az Nvidia részéről – biztos, ami biztos, bár a 2900 XTX nem remekelt túlságosan, így egyelőre nincs is ok az aggodalomra.

Hirdetés

Hogy milyen is egy 8800 Ultra? Nos a kártya valójában egy 8800 GTX, annak minden jellemzőjével, csak felpörgetett órajelekkel: 612 MHz-es maggal 576 MHz helyett (shaderek 1.5 GHz-en 1.35 GHz helyett), 2160 MHz-es, 0.8 ns-os Samsung GDDR3 memóriával (1800 MHz helyett), továbbá átdolgozott BIOS-szal és hűtéssel.
A kapcsolódó tesztet készítő X-bit labs egy Asus 8800 GTX-et tuningolt fel Ultra szintre (1-2% eltéréssel), és a tesztek legtöbbjében ezzel becsülték az új jövevényt. A kártyát egy A64 FX-60-at és 2GB DDR1 400MHz-es memóriát tartalmazó lapba tették, és Windows XP alatt többek között Battlefield 2142-vel, Call of Juarez-zel, Company of Heroes-zal és S.T.A.L.K.E.R.-rel játszottak kicsit. A számszerű eredmények megtekinthetőek a hivatkozásra kattintva, a május közepén érkező R600 alapú kártyákkal egy időben piacra dobott, átdolgozott 8800 GTX pedig bizonyosan a leggyorsabb Nvidia kártya lesz jó ideig – már ugye annak, aki az akár ezerdolláros vételárat is hajlandó kipengetni érte.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)