Hirdetés

Évértékelő 2016: ahogy HP látta

|

Ma a GameStar Online örökifjú főszerkesztője, a videojátékok nagy ismerője, mindannyiunk legjobb barátja, HP mondja el nektek, hogy mit gondol a 2016-os évről.

Hirdetés

Minden évben eljön a pillanat, hogy RG rámír: illene elkezdeni az év végi visszatekintőket, valljon csak színt a GameStar csapat. És nyilván nem olyan könnyű telezabálva, punnyadt kanapétöltelékként rávenni magam arra, hogy valami értelmeset, érdekeset préseljek ki buci fejemből, de azért teszek egy próbát. Ígérem nem lesz hosszú, mert tudom, hogy az ünnepi kajakómában olvasni is nehéz. Meg összetett mondatokat értelmezni. Na.

Mi volt a legjobb 2016-os élményed?

Egy olaszországi nyaralás, tengerparti életérzéssel, velencei andalgással, erre évek óta vágytam már. Egyébként pedig bármilyen furcsa is, a rengeteg munkát is tudom élménynek tekinteni, bőven van olyan része, ami miatt jó érzés visszatekinteni egy PlayIT-re, GameNightra, GameStar táborra, vagy bármire, amibe erőt fektetsz bele, és látod, hogy növekszik.

Mi volt a legrosszabb 2016-os élményed?

Apám egészségügyi problémái, az érte való aggódás nem lesz a kedvenc hobbim. Szerencsére azóta is velünk van, tartja magát és erősödik. Mindeközben hullik egy nagy generáció, akiket nem pótol újabb a szívemben, nekem kicsit 2016 a múlandóság éve lett, amikor óhatatlanul is megérzed, hogy itt nincs sok checkpoint és restart, és ezzel szembe kell nézni valahogy. Ahogy azzal is, hogy a világ nem egészen abba az irányba halad, amit én ideálisnak gondolok, de nyilván teljesen felesleges erről még topicot nyitni, nem is dolgom nekem állást foglalni egy olyan korban, ahol mindenki csak állást foglal mindenről.

Mi volt a legjobb GSO-s élményed 2016-ban?

Volt egy megújulásunk, szebb lett, gyorsabb lett az oldal. Nekem ez nagy dolog volt, ahogy az is, hogy átlagosan havi félmillió ember olvassa. Most jöhet több erőfeszítés a videókba, a GameNightokba, a Mozdulj Gamer Mozgalomba, remélem, hogy minden téren csak erősödünk majd 2017-ben.

Melyik szerinted 2016 legrosszabb játéka és miért?

Játszottam a No Man's Sky-al, és engem elkerült ez a testületileg felháborodós vonulat, mert nem vártam igazán semmit tőle, de sehogy nem tudtam ráérezni az ízére. A Lélektelen Lötyögés Szimulátor 2016 címet adományozom neki, aztán persze lehet, hogy azóta jobb lett, nem néztem. A Watch Dogs 2 világát sem tudtam magamévá tenni sehogysem, de ezt nem feltétlenül a játék számlájára írnám, mindenesetre nekem csalódás volt.

Melyik szerinted 2016 legjobb játéka és miért?

A legjobb az Uncharted 4 volt szakmai szemmel nézve. Olyan élményt tett le az asztalra, ami szerintem kihagyhatatlan. Nyilván a The Witcher 3: Blood and Wine kapcsán ugyanez elmondható (de nem nagy meglepetés az előzményeket ismerve), ezeket a játékokat csak ajánlani tudom mindenkinek. És még persze számtalan címet fel tudok sorolni, amit mindenképpen muszáj lenne játszani az emberiségnek. Új élmény szinten ugyanakkor nekem a Batman Arkham VR volt a legnagyobb móka, egyszerűen azért, mert ilyet még nem láttam, nem tapasztaltam. Nem hiszem, hogy a Kinectnél többet nyújt majd ez az egész őrület, és nagy esélyt látok rá, hogy pontosan azt az életgörbét futja majd le, de mivel én abszolút casual játékos vagyok, kifejezetten szeretem ezt a könnyed stílust, ezidő alatt jól fogom érezni magam. És ez a 90 perces virtuális Batman életérzés nagyon jó élmény volt. December utolsó hetében egyébként a Keep Talking and Nobody Explodesra kattantunk rá itthon, ez is megér egy próbát, ha van VR a háztartásban. (VR nélkül is zseni PC-n - Kaci)

Mi volt szerinted 2016 legjobb meglepetése?

Nekem a Days Gone és a The Last of Us 2 bejelentése, elképesztően várom ezeket. A megjelent címek közül nekem meglepetés volt, hogy az új Call of Duty - annak ellenére, hogy a fél világ reszketve várta, hogy lehúzhassa a vécén - nem lett szar. Én utáltam a Ghotsot és a Black Ops III-at is (már ami a kampányt illeti), de az Infinite Warfare sztorija engem megfogott, évek óta először élveztem CoD-dal játszani. Ennek örülök, ahogy annak is, hogy a Battlefield 1 hatalmas és túltolt hype mellett is hozta az elvárt színvonalat. És akkor még ott a Titanfall 2 is a maga meglepően erős egyjátékos módjával, nem vártunk volna ilyen erős kampányt, és tessék.

Mit gondolsz, milyen meglepetések várhatóak jövőre?

Meglepődnék, ha a Nintendo fel tudná rázni a piacot, egyelőre nem úgy tűnik, hogy a Switch alkalmas lesz erre, de nagyon örülnék neki. Nem hiszem, hogy hatalmas meglepetések lesznek, egy elkényelmesedett ipar futószalagjáról esszük a menzakaját, és néha villan egy-egy érdekesebb, egyedibb vagy művészibb alkotás, de már az is nagy meglepetés lenne, hogy jól optimalizált játékok jelennének meg minden platformon. És persze nagyon várom a Red Dead Redemption 2-őt, de ebben nincs semmi meglepetés.

Mit vársz 2017-től?

Azt, hogy legyenek készen megjelenő játékok, kicsit merészebb húzások és elégedett játékosok. Igen, ez kicsit rajtunk is múlik, mert azért összességében elég jó dolgunk van, nem ártana néha megállni egy pillanatra és értékelni azt, hogy ennyi mindennel játszhatunk.

Van-e újévi fogadalmad?

Van, de a régi újévi fogadalmaim elkapták a folyosón, pokrócba tekerték és megrugdosták. Nem szeretik a hangos ígérgetőket errefelé.

Boldog új évet nektek, legyen olyan, mint amilyennek szeretnétek. Lehet, hogy nem olyan lesz, mint amilyet én szeretnék, de majd összecsiszoljuk valahogy...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)