Hirdetés

Hónapok óta jelszavakat gyűjt valaki a Facebookon

|

Egy hacker éppen talált egy új biztonsági rést a Facebook rendszerében, amikor rájött, hogy rajta kívül már valaki más is használja.

Hirdetés

A Big Data korában talán nincs is fontosabb informatikai téma manapság, mint az adatbiztonság. Különösen kritikus ezzel foglalkoznia az olyan cégnek, mint a Facebook, viszont úgy tűnik, még mindig akadnak csúnya rések a rendszeren.

A Facebook sok más céghez hasonlóan pénzjutalmat ígér azoknak a hackereknek, akik beszámolnak az általuk talált gyengepontokról. Egy Orange Tsai néven futó hacker éppen pontosan erre készült, viszont az adatok összegyűjtése közben világossá vált, hogy nem ő az egyetlen, aki kritikus hibát talált.

Egy másik, ismeretlen hacker keyloggereket (billentyűleütéseket rögzítő program) telepített a Facebook alkalmazottjainak gépére, így szerezte meg a jelszavaikat. Tsai egyébként 10 ezer dollárt (nagyjából 2,7 millió forint) kapott a hiba felderítéséért, ami annyira nem is nagy összeg a hiba jelentőségét figyelembe véve.

Ti mit gondoltok az esetről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)