Hirdetés

Egy tízéves törte fel az Instagramot, bárkit kitörölhetett volna

|

Akár Justin Bieber kommentjei is eltűnhettek volna egyetlen gombnyomással. A Facebook most komoly pénzeket fizet, amiért megtalálta a biztonsági rést.

Hirdetés

Helsinkiben él az a Jani nevű tíz éves srác (a név külön piros pont így ebben a hírben), aki nemrég rájött, hogyan törheti fel az Instagram rendszerét. A biztonsági rés lehetővé tette számára, hogy bármilyen kommentet kitöröljön. Hogy bizonyítsa a dolgot, kitörölte a Facebook egyik kommentjét.

"Bárkit eltüntethettem volna" - mondta a Jani a helyi médiának adott interjújában.

A Facebook azóta nyilvánosságra hozta, hogy a problémát az egyik privát API okozta, ami elfelejtette ellenőrizni, hogy ugyanaz próbálja-e törölni a kommentet, aki eredetileg írta azt.

A mindössze tízéves Jani fejben már el is költötte a Facebook által ilyen esetekben megítélt 10 000 dollár egy részét, focimezt és egy új bringát vesz majd belőle (és egy kicsi talán még marad is).

A srác egyébként egyszer biztonságtechnikai szakember szeretne lenni, a felhasznált trükköt pedig YouTube videókból leste el. A Facebook Bug Bounty programjában már több mint 4,3 millió dollárt osztottak ki hasonló alapon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)