Hirdetés

Fontos embert veszített el a Star Wars Jedi-franchise

|

Egy igazi játékipari veterán hagyta el a Respawn Entertainmentet.

Hirdetés

Stig Asmussen közel 25 éves játékfejlesztői pályafutással büszkélkedhet. A Midway Gamesnél kezdte, a legelső projektje, a Gauntlet: Dark Legacy 1999-ben jelent meg. Ezután a Santa Monica Studióhoz csatlakozott, ahol az első három God of Waron dolgozott: először csak pályatervezőként, majd a másodiknál művészeti vezetőként, végül a harmadiknál kreatív rendezőként.

A Respawn Entertainmenthez 2014-ben került, és rendezőként a legelső projektje a 2019-ben megjelent Star Wars Jedi: Fallen Order volt, amely akkora sikert aratott, hogy az Electronic Arts zöld utat adott a folytatásnak, az idén kiadott Star Wars Jedi: Survivornak is, amelynek megvalósulását Asmussen szintén rendezőként segítette. A harmadik részt viszont nem fogja. 

Hirdetés

A Bloomberg munkatársa, Jason Schreier hozta nyilvánosságra, hogy Asmussen elhagyta a Respawn Entertainmentet, amit az EA egy hivatalos közleményben erősített meg: 

"Alapos megfontolás és mérlegelés után Stig Asmussen úgy döntött, hogy elhagyja a Respawnt, hogy más kalandok után nézzen, és sok szerencsét kívánunk neki."

A vállalat szóvivője hozzátette, hogy "a Respawn veterán vezetői lépnek majd a csapat élére, miközben folytatják a Star Wars Jedi: Survivoron végzett munkájukat". A játék ugyanis meg fog jelenni PlayStation 4-re és Xbox One-ra is, de még nem tudni, hogy mikor (eredetileg PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S platformokra adták ki). 

Egyelőre nem derült ki, hogy Asmussen mihez kezd ezután, de bármi is legyen az, sok sikert kívánunk hozzá és köszönjük az eddigi munkáját. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)