Hirdetés

Így változott a GameStar Online az évek során

|

Az elmúlt tizenöt évben hatalmas változásokon ment keresztül a GameStar Online, nem csak a megjelenés, de a tartalom tekintetében is.

Hirdetés

Ti tudtátok azt, hogy már 1999-ben létezett a GameStar weboldala? Tény, nem volt olyan flancos és izgalmas, mint most, de hihetetlen belegondolni, hogy már akkor is volt egy weboldalunk, amely rendszeresen frissült a játékvilág híreivel.

Természetesen azóta egy "kicsit" már megváltozott az oldal, de a két végpont között rengeteg dizájnváltás történt, miközben próbáltunk lépést tartani az egyre csak növekvő közösségünk változó igényeivel. A Wayback Machine segítségével meg is próbáltuk felidézni a GSO összes korszakát, habár a legelső állapotát nem nagyon sikerült visszaállítani. Nézzük is végig, hogy melyek is voltak a fontosabb állomások.

2000

Ebben az évben lépett érvénybe az első komolyabb dizájn, habár az oldal még mindig meglehetősen szerény volt, a tartalmat pedig szinte kizárólag ZeroCool gyártotta, aki akkor a magazin Mélyvíz rovatának is szerzője volt. Néha elhangzik még ma is elégedetlenebb olvasók részéről, hogy "bezzeg a ZeroCool idejében", és hát értjük: feltehetően olcsóbb volt a kenyér. (Egyébként Zero pacsit küld mindenkinek, dolgozgatunk még vele...)

2001

Egy évre rá le is cseréltük az oldal külsejét egy kicsit modernebb változatra, ami a magazin akkori arculatát jobban tükrözi. Ekkor jöttek be a "Ki a legjobb arc a GS-nél?" kaliberű szavazások is, ebbe ne is menjünk nagyon bele, rég volt.

2002

Alig egy évre rá ismét váltottunk, megjelent a regisztráció és a fórumozás is. Egyébként ebben az évben volt az első GameStar szerkesztőségi nyílt nap is, ami hatalmas sikerrel futott. Remek korszak volt ez a magazin életében, szeretettel gondolunk vissza rá.

2003

Megjelentek a felváltva zseniális és felháborító bölcsességek az oldal legfelső sávjában, mint pl. az "Én niszezek.Ő niszezik.Te niszezel." Ekkoriban a legnagyobb mém az volt, hogy mennyit várunk a játék megjelenésére (ma is lehetne ez, de más okokból). De nézzétek ezt a dizájnt, hát nem szemet gyönyörködtető?

2007

Talán a legérdekesebb újdonság az oldal ezen verziójában, hogy megjelent a Ti küldtétek rovat, ahova ti is beküldhettétek a saját cikkeiteket a kedvenc játékaitokról. Pár író kinőtt ebből a szekcióból, jó kezdeményezés volt, és persze a site maga is egyre komplexebb lett időközben.

2008

Erről az évről igazából csak annyit kell tudni, hogy nagyjából minden hírt Chava írt meg. Ezúton is aranyesőt kívánunk neki. Itt ül mellettünk, szóval ránk is esik egy kicsi.

2009

Ezt valamiért kicsit nehézkes volt kibányászni az archívumból, pedig ez már nyomokban kezd hasonlítani az oldal ma ismert változatára. Nagyjából ekkor kezdtünk el komolyabban konzolokkal foglalkozni, rovatosítani, ideje volt talán.

2013

Ez volt a legutóbbi nagy dizájnváltás (nem sokkal azután, hogy a GameStar már magyar cég kiadványa lett). Nagyjából a megjelenésével kezdtünk egyébként a GameNightot is, ami nektek hála a mai napig gőzerővel halad előre és az egyik legjobb dolog, ami valaha történhetett velünk.

2014

Ez a verzió már remélhetőleg mindenkinek ismerős, hiszen eddig ezt láttátok minden nap. Reméljük, hogy szerettétek, de még jobban szeretitek az újat.

2016

És ilyen volt, amikor búcsút vettünk tőle:

Nem tudom, hogy ti észrevettétek-e már, de a GameStar magazin több, mint 15 éve indult útjára. Az évek során a magazin arculata és tartalma is rengeteget fejlődött, írók jöttek és mentek, új dolgokat próbáltunk ki, de egy valami nem változott: a játékok iránti elhivatottság és lelkesedés pontosan ugyanolyan erős, mint sok évvel ezelőtt és remélhetőleg ez soha nem is fog változni.

Köszönjük, hogy itt vagytok, meséljetek arról, melyik volt a legjobb GSO élményetek az elmúlt években!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)