Hirdetés

GeForce GTX 1080 - a Titan X-et is simán odaveri

|

Az Nvidia bemutatta legújabb csúcskártyáját, ami egész baráti áron kerül a boltokba ahhoz képest, hogy milyen brutálisan sokat tud.

Hirdetés

A napokban leleplezték az Nvidia következő szériáját, amely ismét rögtön két kártyával próbálja meg meghódítani a jkátékosokat. Jen-Hsun Huang, az Nvidia vezérigazgatója elmondta, hogy a GeForce GTX 1080 nemcsak gyorsabb, mint az 1000 dolláros Titan X, de háromszor kevesebbet is fogyaszt, miközben az ára csak 600 dollár lesz.

Akárcsak a nemrég bemutatott P100, ez a kártya is 16 nm-es FinFET architektúrával készül, aminek köszönhetően nemcsak gyorsabb, de energiatakerékosabb is, mint két SLI-be kötött GTX 980. A CEO szerint a GTX 1080 a legnagyobb lépés a GPU-k terén az emberiség történetében. A fejlesztés több milliárd dollárjába fájt a vállalatnak az elmúlt két évben. Huang viccesen hozzátette, hogy ebből már akár a Marsra is el lehetne utazni.

A bemutatón a Division, a Rise of the Tomb Raider, a Doom és a Paragon is 60 fps fölött futott maximális részletesség mellett. Miközben elképesztő teljesítményre képes (a GPU 2,1 GHz-en, a memória 5,5 GHz-en pörgött a demó közben), a kártya alig 67 fokra melegedett fel mindenféle extra hűtés nélkül. A 8GB VRAM-mal szerelt GTX 1080 már GDDR5X technológiával dolgozik, miközben a visszafogottabb 1070 "csak" GDDR5-öt kapott, de szintén 8GB-t. A kártyák különösen akkor teljesítenek jól, amikor több monitorra, vagy a virtuális valóságban dolgoznak. 

A GTX 1080 május 27-én kerül a boltokba 600 dolláros áron, azonban készül belőle egy Founder's Edition névre keresztelt változat is, amely hőkamrás hűtéssel és néhány egyéb extrával érkezik, ezért azonban 100 dollárral többet kell fizetnünk. A GTX 1070 csak júniusban kerül a boltokba, ennek normál változata csak 379 dollárba fáj majd.

Az Nvidia elég magasra tette a lécet, kíváncsian várjuk, milyen válaszlépéssel készül az AMD.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)