Hirdetés

A Google is fél a Skynettől, ezért már most tervezik a vészkapcsolót

|

A mesterséges intelligencia még közel sem jár azon a szinten, hogy elpusztítsa az emberiséget, a Google pedig garantálni akarja, hogy ez sosem következik majd be.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia elképesztő ütemben fejlődik, a szakértők pedig két táborra szakadtak az elmúlt években. Az egyik oldalon ott a Facebook, a Google, a Microsoft és a hozzájuk hasonlók, akik egyre komplexebb rendszereket alkotnak, velük szemben pedig Stephen Hawking, Elon Musk és a hozzájuk hasonlók, akik úton útfélen felhívják a figyelmet a technológia veszélyeire.

Egyelőre nem kell tartani a gépek lázadásától, hiszen a világ legfejlettebb mesterséges intelligenciája egyelőre legfeljebb egy Go párbajban tudná leigázni az emberiséget (abban mondjuk nagyon), de kétségtelen, hogy csak egy kis lökés kell ahhoz, hogy nagy legyen a baj. Éppen ezért fogott össze a Google és az Oxfordi Egyetem egyik intézete, akik az emberiség jövőjéért munkálkodnak.

A két fél közös munkájának köszönhetően létrejött egy dokumentum, ami ugyan nagyrészt érthetetlen matematikai fogalmakkal és képletekkel dobálózik, gyakorlatilag azt írja le, hogy hogyan lehet egy nagy piros gombot beépíteni a mesterséges intelligenciába, amivel le lehet azt állítani, ha olyat csinál, amit nem szeretnénk.

A mesterséges intelligencia legnagyobb veszélye az ugrásszerű fejlődés, amihez hasonlót egyelőre csak a sci-fikben láthattunk. Ha a program eléri az emberi szintet, akkor beszáll majd a saját maga és más szoftverek fejlesztésébe, ez pedig nem várt következményekkel járhat. Lássuk be, jobb félni, mint megijedni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)