Hirdetés

Törölték a Halo Online-t, de talán ez nem a sorozat vége PC-n

|

A Microsoft megpróbálta külsős partnerekkel átdolgozni a Halo 3-at PC-re, de a kifejezetten az orosz piacra szánt játék már sosem hagyja el a béta állapotot. Ez viszont nem feltétlenül tragédia a sorozat rajongóinak.

Hirdetés

Hamarosan a Halo 5 egy kis darabja megérkezik Windows 10-re, de a legközelebb a sorozat PC-s visszatéréséhez nem ez a projekt állt. Az orosz piacra szánt Halo Online az Xbox 360-as Halo 3 alapjait használta fel, de úgy tűnik, a projekt kezdete óta a sorozatot birtokló Microsoft meggondolta magát.

A fejlesztők most a legnépszerűbb orosz közösségi oldalon, a Vkontakte-n adtak ki egy közleményt, ami szerint a

redmondi cég nem tudott döntésre jutni a projekt jövőjét illetően,

az viszont biztossá vált, hogy jelenlegi formájában nem jelenik meg a free-to-play lövölde. Így az orosz felek törölték a Halo Online-t a közösségi site-ról és a kiadó platformjáról is, a csapat pedig továbblépett a következő játékára. Mivel az ingyenes lövölde sosem jött volna a nyugati régiókba, a legfontosabb szerepét, a Halo 3-as fájlok PC-re költöztetését már betöltötte a projekt.

De valószínűleg más okok is lehetnek a Halo Online körüli bizonytalanság mögött, elsősorban a nemrég leleplezett Play Anywhere kezdeményezés. Ugyanis ha ennek keretein belül a következő Halo játék (mármint a fő sorozat része, nem a Halo Wars 2) is játszható lesz Windows 10 alatt, akkor a free-to-play változat gyakorlatilag feleslegessé vált volna.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)