Hirdetés

Hamarosan indul az Overwatch cross-play bétája, de van egy rossz hírünk

|

Egyik kezével ad, másikkal elvesz a Blizzard.

Hirdetés

Felesleges lenne tagadni, hogy az Overwatch-franchise kapcsán a készülő Overwatch 2 a legizgalmasabb téma, de azért az első rész is tartogathat még izgalmas híreket. Ilyen a cross-play, azaz a platformokon átívelő ütközetek engedélyezése is, amit nemrég az Overwatch rendezője, Aaron Keller jelentett be a legfrissebb fejlesztői videóban.

Hogy egyből a lényegre térjünk, a régen várt megoldás bétája "hamarosan" kezdetét veszi, rossz hír viszont, hogy a rajtkor nem lesz cross-progression, vagyis az egyik platformon elért eredményeinket nem vihetjük majd át a többire is. Hogy ez mikor változhat, arról Keller nem árult el semmit, a videóban mindössze annyi hangzik el, hogy dolgozni fognak rajta a jövőben.

Hirdetés

A cross-playt a játék összes platformján, tehát PC-n, Xbox-on, PlayStationön és Nintendo Switch-en is elérhetővé teszik, a játékosok összeeresztésének szabályai azonban nem lesznek egységesek.

A konzolosokat alapból más konzolosokkal sorsolják egy meccsbe, ám ha konzol-PC vegyes csapatokban indulnak, akkor PC-sekkel, vagy más vegyes csapatokkal mérkőzhetnek meg. A PC-seket bármilyen platformmal összesorsolhatják, kompetitív módban viszont nem lesznek vegyes csapatok, konzol és pc külön matchmaking poolt kap.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A konzolosoknál ki lesz kapcsolva az aim assist a PC-konzol vegyes ütközetekben, de a konzolok közti összecsapásokban nem.

A cross-play használatához a konzolosoknak is szükségük lesz egy Battle.net-profilra, amit össze kell kötniük a konzolos fiókjukkal. Aki december 31-e előtt készít magának Battle.net accountot, azt minden platformon egy-egy Golden Loot Box-szal jutalmazzák, tehát több hardver megléte esetén halmozható a jutalom.

Aki konzolosként eddig sem hiányolta, az akár ki is kapcsolhatja a cross-playt, ebben az esetben csak a saját konzoljának népével fog tudni játszani. A PC-sek számára viszont nem lesz lehetőség a cross-play kikapcsolására. A Blizzard külön oldalt szentelt a Cross-play gyakran ismételt kérdéseinek, amit itt tudsz böngészni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)