Hirdetés

Headmaster - a VR focijáték, ami miatt már most Project Morpheust akarunk (videó)

|

A PlayStation féle VR szemüveg első nagy címe a Headmaster lehet. Egy kis Move Sports és Portal a virtuális valóságban jöhet?

Hirdetés

Az E3 alatt már több olyan játék bemutatkozott, amit alapvetően VR-eszközökhöz, illetve azon belül is a Project Morpheushoz találtak ki, így az egyik legizgalmasabb játékot a Sony, és a nemrég alakult ministúdió, a Frame Interactive szintén a show alatt mutatta be. A Headmaster egyik legnagyobb erőssége az lesz, hogy az irányításba is bevonja a kijelzőként is szolgáló headsetet.

A helyzet iróniája talán, hogy a játékiparban töltött 15 éve alatt az Activisionnél és a Sonynál is megfordult Ben Throop egy, a Valve és a HTC közös eszközével szervezett GameJamen kezdett el a Headmaster ötletén dolgozni, ám végül a rivális Project Morpheusra jelenik meg a végleges játék. Az ötletgazda által a Wii Sports (vagy ha autentikusak akarunk lenni, akkor Move Sports) és a Portal szerelemgyerekeként is jellemzett játékban egy gyengén teljesítő focistát alakítunk, akit a csapata egy furcsa, automatizált edzőközpontba küld, ahol meg kell tanulnia jobban fejelni.

Mivel a Headmastert valós fejmozdulatokkal irányítjuk majd, akár olyanok is könnyen belekóstolhatnak, akik egyébként nem, vagy csak ritkán játszanak, ráadásul a VR egyik problémáját is sikerül talán megoldani. Mivel a tévén folyamatosan figyelemmel kísérheti mindenki, mit is él át a játékos, fején a Project Morpheusszal, nem marad ki senki az élményből. A móka kedvéért pedig a feladatok is egyre viccesebbek lesznek, például egy cirkuszi céllövöldére hasonlító célpontokat, vagy egy, a kapu elé belógatott piñatát kell eltalálnunk a hagyományos focilabda helyett akár egy robbanó gömbbel.

Bár Throope eleinte kétkedett, hogy egy ilyen egyszerű ötletből érdemes-e egy teljes játékot csinálni, ám úgy tűnik, a Sony hisz a projektben, a Frame Interactive pedig jelenleg "még több butaságot", tehát mókás pályákat készít a Headmasterhez.

Nektek hogy teszik az ötlet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)