Hirdetés

Sokkal rosszabb volt Kojima és a Konami kapcsolata, mint azt valaha is gondoltuk volna

|

Egy évvel a botrány után néhány új részlet látott napvilágot Hideo Kojima és a Konami viharos szakításáról, és a jelek szerint a két fél kapcsolata már jóval korábban megromlott.

Hirdetés

A héten megrendezett The Game Awards 2016 nagyon fontos volt Hideo Kojima életében, hiszen nemcsak életműdíjat vehetett át, hanem egy új trailert is megvillantott készülő játékából, a Death Strandingből. A legendás dizájner tavaly azért nem vehette át a Metal Gearnek járó díjat, mert a kiadó megtiltotta neki, és a jelek szerint nem ez volt az egyetlen dolog, amitől távoltartották.

A The Game Awards atyja, Geoff Keighley nagyon szoros kapcsolatot ápol Kojimával, ezért is volt csalódott, amiért tavaly nem lehetett ott a díjátadón, és ezért volt olyan fontos, hogy idén megkapja az elismerést. Keighley nemrég a Glixelnek adott interjút, ahol Kojima is szóba jött.

Keighley elmondása szerint a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain fejlesztésének utolsó fél évében Kojima gyakorlatilag be volt zárva egy másik szinten egy külön szobába, nem találkozhatott, sőt, nem is beszélhetett a csapat többi tagjával. Ha valamit meg akart velük osztani, azt mással kellett megüzennie. Ilyen feltételek mellett csoda, hogy egyáltalán elkészülhetett a játék.

Többek közt ezért is volt Del Toro annyira kibukva a kiadóra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)