Hirdetés

Hivatalos: törölték a The Last of Us multiplayer kiegészítőjét

|

Rengeteg csúszás és hallgatás után most közleményben jelentette be a Naughty Dog, hogy inkább az egyjátékos élményre fókuszálnak minden erejükkel.

Hirdetés

Hamarosan érkezik a sokunk szerint egészen felesleges The Last of Us Part II Remastered, amely legalább hoz új játékmódot, de talán sokan arra vártak, hogy mikor lehet majd egymás ellen nyomulni a Naughty Dog poszt-apokaliptukus világában. Nos, a szomorú hír az, hogy soha. Illetve nem vagyunk benne biztosak, hogy ez annyira szomorú hír, mivel a műfajból adódóan a The Last of Us erősen narratívára épülő, egyjátékos élmény volt, és mi az Uncharted multiban sem láttuk a forradalmi életérzést, de ha valaki éppen a The Last of Us Online-t várta nagyon, az bizonyára csalódott most.

A fejlesztő csapat közleményben tudatta a nagyérdeművel, hogy leállítják a The Last of Us Factions projektet, nem lesz multiplayer mód. Közleményük szerint abszolút megértik, hogy ez a hír sokaknak nehéz, különösen a játék elkötelezett közösségének, akik lelkesen követték a többjátékos mód - egyébként nem túl látványos - karrierjét.

A többjátékos csapat már a The Last of Us Part II munkálatai óta a játék előkészítésén dolgozott, a vállalat állítása szerint a teljes gyártás felfutása során világossá vált, hogy milyen hatalmas ambícióik vannak.

Hirdetés

A The Last of Us Online megjelenéséhez és támogatásához a stúdió összes erőforrását a megjelenés utáni tartalmak támogatására kellett volna fordítani a következő években (ezt ők maguk állítják), ami komolyan befolyásolta volna a jövőbeli egyjátékos játékok fejlesztését.

"Így két út állt előttünk: vagy kizárólag élő szolgáltatással foglalkozó játékstúdióvá válunk, vagy továbbra is a Naughty Dog örökségét meghatározó egyjátékos narratív játékokra koncentrálunk."

A tapasztalat azonban nem megy a kukába, a csapat szeretne belőle profitálni a jövőben:

"Mérhetetlenül büszkék vagyunk mindenkire a stúdióban, aki dolgozott ezen a projekten. Az ebből származó tanulságok és technológiai fejlesztések beépülnek majd munkáink fejlesztésébe, és felbecsülhetetlen értékűek lesznek a stúdió jövőjét tekintve. Több ambiciózus, vadonatúj egyjátékos játékon is dolgozunk itt a Naughty Dognál, és alig várjuk, hogy többet is elmondhassunk arról, mi következik, amikor készen állunk."

A több projekt ígéretesen hangzik, ahogy az egyjátékos modellek zászlóra tűzése is, csak reménykedni tudunk, hogy ez sok jó dolgot jelent tényleg. Azonnal megírjuk nektek, amint többet tudunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)