Hirdetés

Indiana Jones - előkerült egy elkaszált kalandjáték tervezete

|

Az egyik a LucasArtsszal foglalkozó rajongói oldal a napokban megszerezte a kilencvenes évek klasszikus kalandjátékának számító Indiana Jones and the Fate of Atlantis tervezett folytatásának szkriptjét.

Hirdetés

A point-and-click kalandjáték stílus egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb darabja volt a Fate of Atlantis, nem meglepő tehát, hogy folytatással is számoltak. Az Indiana Jones and the Iron Phoenix nevet viselő projekt ugyanúgy a cég saját fejlesztésű SCUMM motorját használta volna (amit például a Sam & Max sorozat is használt), de a csapat több problémába is beleszaladt a fejlesztés közben. A kaszához viszont végül a német piac juttatta a játékot.

Abban az időben a LucasArts legnagyobb vásárlóbázisa Németország volt - több bevételt hoztak az országban eladott példányok, mint az Egyesült Államokban. Ezért nagyon oda kellett figyelni, hogy a náci Németország történelmét is érintő játék megfelelően legyen cenzúrázva. A fejlesztés addig is limitált keretek között működött, és mivel a német jog keresztbe tett volna az eladásoknak, a LucasArts végül inkább törölte a projektet. Az Iron Phoenix később képregény formájában megjelent, de a napvilágot látó szkriptben olvasható eredeti befejezéstől eltérő véget ért.

Ti próbáltátok a Fate of Atlantist? Szerintetek készülhet még valaha Indiana Jones játék,

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)