Hirdetés

Őrizetbe vették a világ egyik legnagyobb torrentoldalának tulaját

|

A Pirate Bay alapítója után újabb nagy torrentoldal, a Kickass Torrents üzemeltetőjét tartóztatták le és vádolják többek között a szerzői jogok megsértésével.

Hirdetés

Nyilvánvalóan a Pirate Bay alapítójának esete volt a legfelkapottabb az utóbbi években, de a háttérben azóta is folyamatos folyik a torrentoldalak elleni küzdelem, amelyben hol az üzemeltetők húzzák a rövidebbet, hol a kalózok jutnak némi levegőhöz. 

Ezúttal a 30 éves, ukrán Artem Valuin maradt alul az igazságszolgáltatással szemben, aki az egyik legnagyobb torrentoldal, a Kickass Torrents tulajdonosa volt, míg szerdán, Lengyelországban őrizetbe nem vették. Valuint nem kevesebbel vádolja az amerikai Igazságügyi Minisztérium, mint a szerzői jogok megsértésével és pénzmosással, így kérni fogják a kiadatását, valamint lefoglalták a Kickass Torrents domainjeit - számolt be róla többek között a Variety és a BBC is. 

A 28 nyelven elérhető torrentoldal 2008 óta működött, statisztikák szerint a 70. legnépszerűbb weboldal volt a világon. A hatóságok 54 millió dollárra taksálják az értékét és becslések szerint körülbelül egymilliárd dollárnyi kárt okozott működésével a zene és filmiparnak. Noha a Kickass Torrents közvetlenül nem kínált illegális fájlokat, azonban lehetőséget adott a felhasználóknak azok cseréjére. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)