Hirdetés

Lenyűgöző hajszimulációt mutatott be az Nvidia

|

Az Nvidia javában készül arra, hogy bemutassa a legújabb kutatási eredményeit a következő SIGGRAPH konferencián, az első ízelítő pedig már most lenyűgöző.

Hirdetés

Idén nyáron is megrendezésre kerül a SIGGRAPH, vagyis a számítógépes grafika szakembereit tömörítő konferencia, azt pedig már most tudjuk, hogy az Nvidia igen komoly bemutatóval készül, ugyanis prezentálni fogják az elmúlt pár év legérdekesebb kutatási eredményeit, többek között a mesterséges intelligenciára vonatkozóan.

Az egyik legérdekesebb publikáció Gilles Daviet kezéből kerül majd ki és azt vezeti le, hogyan lehet rendkívül életszerű interaktív hajszimulációkat létrehozni a GPU segítségével, ez pedig azért is érdekes, mert egy rövid videó formájában már most ízelítőt kapunk abból, hogy ez a módszer mennyire meggyőző eredményekhez vezet.

Hirdetés

A bemutatón egy virtuális modellt láthatunk, akinek több tízezer hajszálát szimulálja le a gép, melyeket az egér segítségével szabadon mozgathatunk, a tincsek pedig életszerűen reagálnak minden egyes interakcióra. Az Nvidia szerint ez a "neurális fizika" lévén lehetséges, ami nagyon leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a grafikus processzor MI-módszerek segítségével tudja meghatározni, hogy egyes hajszálaknak hogyan kell mozognia.

Persze felvetődhet a kérdés, hogy miért is olyan fontos, hogy a játékokban gyakorlatilag sci-fi technológiával szimuláljuk a karakterek haját, de könnyen el lehet azért képzelni, hogy ez nem csak játékokban, de filmekben és animációban is nagyon sokat segíthet majd, illetve tényleges szimulációs felhasználási esetekre sem utolsó.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)